Djevojka iz "Hajata" ipak ubijena?

U okviru istrage smrti Ivane Bodrožić-Brkić (31), koja je pronađena mrtva u sobi hotela "Hajat'' biće privedeno pet osoba.

Srbija 17.12.2014 | 20:54
Djevojka iz "Hajata" ipak ubijena?

Navodno umrla od anestetika "propofola", koji, kažu stručnjaci, teško da je mogla sama sebi da ubrizga.

Sudija se na privođenje pet osoba odlučio nakon što se tokom istrage pojavilo nekoliko detalja koji bi mogli ukazivati da nije riječ o predoziranju ili samoubistvu, već o ubistvu, pišu beogradski mediji.

“Po nalogu sudije koji istražuje ovaj slučaj pet osoba biće privedeno na razgovor. Za sada nije poznato o kojim osobama je reč, ali će one morati da daju izjavu o tome da li znaju nešto o smrti devojke. O ovom slučaju se vodi detaljna istraga, kako bi se rešile sve sumnje i eventualno otklonile spekulacije koje su se povodom smrti pojavile u javnosti“, kaže izvor lista.

Mediji su prije nekoliko dana objavili da se Ivana predozirala anestetikom propofol, a list "Alo“ danas piše da ona ipak nije mogla sama sebi da ubrizga duplu dozu anestetika "propofola“ i da se sa tim slažu i mnogi anesteziolozi, farmaceuti i anestetičari.

Kako navode mediji, pomenuti anestetik se koristi za uvođenje i održavanje anestezije i dovoljna su dva miligrama da čovjek upadne u narkozu i to za manje od pet sekundi, prenosi Mondo.

“Gotovo je nemoguće da bi devojka stigla da sama sebi ubrizga smrtononsu dozu, a da pre toga ne upadne u dubok san i ispusti špric. Ukoliko je predoziranje “propofolom“ uzrok smrti jake su indicije da ih je ubrizgao neko drugi. Ovaj lek je anestetik, a ne sedativ zbog čega je vrlo sumnjivo da ga je koristio neko ko je bio uživalac narkotika“, kaže za list izvor upoznat sa istragom.

Ivana Bodrožić Bakić (31) pronađena je u četvrtak ujutro mrtva u hotelu Hajat na Novom Beogradu u sobi koju je iznajmila kompanija Pink Internešenel.

Kćerku poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić, mrtvu sa špricem u ruci našli su zaposleni u hotelu.

Komentari / 0

Ostavite komentar