Otvoren Ekonomski forum u Beogradu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Beogradu Četvrti ekonomski forum Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, poželeo dobrodošlicu učesnicima i istakao da je čast biti domaćin skupa u Beogradu, gde se susreću ekonomije Istoka i Zapada.

Srbija 16.12.2014 | 19:46
Otvoren Ekonomski forum u Beogradu

Vučić je rekao da je prioritet zemalja Centralne i Istočne Evrope privredni rast, koji može da se ostvari uz dva uslova, investicije i reforme.

"Cilj ovog regiona su investicije, potrebna nam je injekcija poverenja i snage. To je suština ovog foruma, stroviti veze između Kine i ovog regiona", rekao je srpski premijer.

"Drugi uslov zavisi od nas - moramo da reformišemo sebe, da se promenimo. Niko neće da uloži u nas, ako mi ne ulažemo u sebe", dodao je Vučić.

On je izrazio uverenje da je Beogradski sastanak početak novog, boljeg vremena i saradnje celog regiona.

Premijer Srbije sastao se ranije danas sastao se danas sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, uoči Trećeg samita šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГДЈЕ ЈЕ БАЈА

17.12.2014 08:07

Драго ми је због вољене Србије и њеног политичког руководства, гдје ме изненађује да није био главни Баја из Републике Српске, доиста, он искључиво парама девластираних и опљачканих грађана Републике Српске скаче по утакмицама и музичким саборима трубача. Лијепо је удесио и упропастио овако лијеп Ентитет РС, а Патријарх Иринеј два дана пред изборе је дошао да подржи насилника и деспота, и подјелио српски народ у Републици Српској. За њега, Републици Српској ништа не треба, осим јака Србија, јер има сав капитал-непокретности у Београду и Србији, што незнам како то гледају господин Николић кога је недавно називао политички побачај побачај, као и Његова екселенција господин Александар Вучић. Драге вође Републике Србије, немојте се љубакати са главним Бајом, који вам се подвукао под кожу путем Патријарха Иринеја, који је за то имао огромну матријалну корист, али преко леђа јадних и девластираних грађана Републике Српске. Ако тако наставите, губите поштовање и љубав-наду од грађана Републике Српске и БиХ.

ODGOVORITE