Liverpul pola vijeka nije ovako loš!

Liverpul je ove godine prošao put od ozbiljnog kandidata za titulu prošle sezone do neprepoznatljivo blede ekipe, koja beleži najlošije rezultate u svojoj istoriji.

Fudbal 15.12.2014 | 21:20
Liverpul pola vijeka nije ovako loš!

Kao da je sve krenulo nizbrdo pot četu Brendana Rodžersa onim proklizavanjem Stivena Džerarda protiv Čelsija za gol Dembe Ba, čime je titula Premijer lige poslata u plavi deo Mančestera, a "so na ranu" bio je odlazak Luisa Suareza sa Enfilda.

Jasno je kao dan da Liverpul nije ista ekipa sa i bez "El Pistolera", Mario Baloteli nikako ne uspeva da zameni sjajnog urugvajskog napadača, pa crveni pišu negativnu stranu klupske istorije.

Posle odigranih 16 kola u Premijer ligi osvojili su samo 21 poen, što je najmanje još od sezone 1964/1965, a čak je i za utakmice iz te sezone računato po tri boda za pobedu (tada se dobijalo dva).

Liverpul je remijem sa Bazelom takmičenje u Ligi šampiona završio u grupnoj fazi i preselio se u Ligu Evrope, do koje će teško doći sledeće sezone ako ovako nastavi, jer se nalazi na 10. mestu na tabeli engleskog prvenstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar