Zvezda svoje klince stavlja ''na tender''!

Finansijska kriza u Zvezdi je toliko velika da su momci koji su ove jeseni debitovali za klub već sada na prodaju. Klub im je odredio i cenu - 2.000.000 evra.

Fudbal 14.12.2014 | 12:40
Zvezda svoje klince stavlja ''na tender''!

Situacija je toliko teška da ni u klubu ne žele da je ulepšavaju.

- Ovi klinci su tu da se klub finansijski osnaži i lagao bih ako bih rekao da je ovo kostur ekipe za Ligu šampiona jer ćemo morati da ih prodajemo - istakao je Zvezdan Terzić.

Terzić je jasno izneo i minimalnu cenu.

- Odlasci su neminovnost svih: ako se realizuje transfer Lazića, biću za to da se sredstva potroše za balon sa veštačkom travom za omladinsku školu. Ako se pojavi ponuda od dva miliona za Ristića, pustiću ga, ali za 400.000 dovesti igrača umesto njega - objasnio je Terzić.

Zvezda ima četvoricu bisera za prodaju. To su: Rajković, Grujić, Ristić i Jović, a tu su još Jovanović, Savićević i Antić. Jović je već član Ramadanijeve agencije i deo njegovog ugovora je već prodat pomenutom menadžeru. O Rajkovićevoj karijeri brigu vodi nekadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović, dok je Ristić jedini 100 odsto Zvezdin.

Izvesni su i odlasci Lazovića i Lazića. Na prodaji kapitena Zvezda neće skoro ništa zaraditi jer mu klub duguje oko 600.000 evra, a u ovom trenutku od njegove prodaje u Levante može da inkasira maksimalno 800.000 evra. Lazić je pred vratima Genta, maksimalno obeštećenje iznosi oko pola miliona evra, ali i prema njemu postoje određena dugovanja. Takođe igrač na kome klub može da zaradi je i Aleksandar Kovačević, ali postoji mogućnost da on ostane jer će biti učesnik Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije, pa će mu i cena skočiti. Mada i od njegove prodaje 40 odsto ide Spartaku.

Komentari / 0

Ostavite komentar