Napadnuta srpska porodica u Gnjilanu

Nepoznati počinici su tokom prošle noći bacilli Molotovljeve koktele na kuću srpske porodice Nojić u Gnjilanu i tom prilikom je pričinjena materijalna šteta.

Srbija 13.12.2014 | 20:20
Napadnuta srpska porodica u Gnjilanu

Kuća porodice Nojić u ulici Hamdi Beriša, nekada Stepe Stepanovića u Gnjilanu, u petak uveče je ponovo bila meta napada, a ovo je deseti napad na imovinu ove srpske porodice prenosi TV Puls iz Šilova.
Nepoznati počinioci su prošle noći bacili dva molotovljeva koktela na kuću porodice Nojić u naselju Kamnik u Gnjilanu, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na objektu.

Oko ponoći primetio sam vatru na ulazu kuće i sva sreća što sam bio budan da na vreme ugasim vatru, izjavio je Srđan Nojić, koji zbog, kako je rekao, nepoverenja prema Kosovskoj policiji incidente policiji više i ne prijavljuje.

Porodica Nojić u Gnjilanu često je na meti napada, njihova porodična kuća više puta je kamenovana a oni su često provocirani i na razne načine ponižavani.

Nojić živi u svojoj porodičnoj kući sa sedamdesetogodišnjom majkom Bosiljkom.

Nojici su se 2000. godine iselili iz Gnjilana da bi se 2009. vratili u svoj zavičaj, oni su jedini preostali Srbi u naselju Kamnik u Gnjilanu.

Ovo je inace drugi incident ove sedmice u gnjilanskom kraju .

U četvrtak je sedamnaestogodisnji Albanac iz Gnjlana E. Š. bez ikvog razloga i povoda nožem napao u Gornjem Kuscu dvojicu dečaka srpske nacionalnosti iz novobrdskog sela Prekovce i naneo im povrede po rukama.

Komentari / 0

Ostavite komentar