Žigić posle skoro osam mjeseci na terenu!

Birokratija više ne stoji na putu srpskom napadaču da opet zaigra za Birmingem u Čempionšipu.

Fudbal 13.12.2014 | 12:00
Žigić posle skoro osam mjeseci na terenu!

Kada je Birmingem u poslednjem kolu Čempionšipa prošle sezone protiv Boltona u 93. minutu izborio opstanak, izgledalo je da se Nikola Žigić uspešno za sva vremena pozdravio sa Plavcima.

Ipak, 32 nedelje posle tog dramatičnog meča u poslednjem kolu, Žigić je spreman za drugi debi u dresu Birmingema. Ugovor je potpisan pre nekolikmo nedelja, srpski napadač se treninzima vratio u formu, a sada je otklonjena i poslednja prepreka da zaigra za Plavce. Birokratija više ne stoji na putu Žigićevog povratka na teren, pošto je Srbin dobio neophodnu radnu dozvolu da bi opet zaigrao u Čempionšipu.

Nikola Žigić ima kultni status među navijačima Birmingema. Golovi protiv Aston Vile, Arsenala i Boltona su ga zauvek ugravirali u istoriju Birmingema, a navijači su ga uvek pozdravljali sa oduševljenjem.

Žigić će opet imati ulogu spasioca s obzirom da se Plavci bore za opstanak. Birmingem ove sezone pod komandom Gerija Roveta prolazi kroz period smene generacija i podmlađivanja tima, ali je trener insistirao na angažmanu 34-godišnjeg Srbina koji može da bude od velike koristi u borbi za opstanak.

Danas od 16.00 časova, Birmingem dočekuje Reding, a Sent Endrjuz će sigurno ovacijama pozdraviti popularnog "Zigija".

Komentari / 0

Ostavite komentar