Frka u PSŽ-u: Blanu se ''ljulja'' klupa!

Naser Al Kelaifi je besan kao furija zbog poraza njegovog skupocenog sastava od Barselone i gubitka prvog mesta u grupi.

Fudbal 13.12.2014 | 09:40
Frka u PSŽ-u: Blanu se ''ljulja'' klupa!

Atmosfera u Pari Sen Žermenu polako postaje da bude napeta. Ogroman novac su uložili Arapi u francuski klub, godinama je Nasel Al Kelaifi upumpavao pare u skupoceni tim jer konačan cilj je bio: Osvajanje Lige šampiona!

PSŽ je napredovao, igrao sve bitniju ulogu u elitnom takmičenju, ali to nisu bili rezultati koji su zadovaljavali apetite Al Kelaifijeve i njegovih zemljaka koji su uložili novac. Pre dve godine, PSŽ je posle hrabre igre na jedvite jade eliminisan od Barselone kojoj je pomogao gol u gostima. Izgledalo je tada da su Sveci pod Anćelotijevom komandom spremni da se uhvate u koštac sa najboljim evropskim klubovima i mnogi su očekivali da naredne sezone PSŽ uđe u ravnopravnu trku za evropsku titulu.

Odlazak Anćelotija nije bio u planovima Al Kelaifija, ali Arapi su morali da poštuju izbor italijanskog stručnjaka. Svesni da su izgubili trenera vrhunskog kalibra, nisu imali mnogo opcija i zamenili su ga dalekom skromnijim Loranom Blanom koji je imao obećavajući početak trenerske karijere, ali nije član elitnog kruga u ovoj profesiji. Legendarni štoper je prihvatio teško breme da postane strateg koji će opravdati uložene stotine miliona evra i doneti Svecima titulu u Ligi šampiona.

U prvom pokušaju nije uspeo pošto je nesrećno ispao od Murinjovog Čelsija, mada u tom dvomeču sreća nije bila jedini faktor već i Murinjova taktička nadmoć nad Blanom. Već tada se spekulisalo da je Al Kelaifi razočaran jer njegovo mezimče opet nije uspelo da potuče nekog velikog.

Ova sezona je počela dobro, Blan je posložio kockice i u sjajnom meču na Parku Prinčeva bacio Barselonu na kolena. Konačno je PSŽ pobedio nekog od favorita. Al Kelaifi je konačno mogao da bude zadovoljan. Makar na neko vreme...

A, onda je usledio revanšu u Kataloniji gde su Sveci imali priliku da pokažu od kakvog su materijala satkani i da li zaista pripadaju eliti evropskog fudbala. I bod im je bio dovoljan da osigruaju prvo mesto u grupi i pošalju Barsu tamo gde Katalonci nisu navikli da budu. Ali, Barselona je zaigrala kao što se očekuje od kandidata za evropsku titulu i očitala lekciju Ibri i drugarima.

Novi šamar i novi neuspeh za Arape na čelu Parižana koji nisu navikli na poraze i da ne mogu da dobiju sve što požele.

Posle poraza od barselone, Al Kelaifi je bio besan kao ris i poručio Blanu i igračima:
„Nadam se da vam je ovo poslednja ovakva utakmica u sezoni!“

Jasno je na šta je milsio. Sve osim ulaska u finale Lige šampiona će se okarakterisati kao neuspeh. Loran Blan polako gubi tlo po nogama, a zapravo ono nikada nije ni bilo čvrsto jer je došao kao prinudno rešenje.

Blan je pod velikim rizikom da izgubi posao u Gradu svetlosti. Al Kelaifi se dvoumi da li već na polusezoni da mu uruči otkaz. Kada bi imao adekvatno rešenje, to bi sigurno i uradio. Ali u ovom trenutku nema tog dovoljno velikog trenerskog imena koje bi zadovoljilo gazde Pari Sen Žermena.

Poslednjih dana se najviše u tom kontekstu provlače imena Dijega Simeonea i Antonija Kontea. Čolo je velika želja Al Kelaifija koji neće žaliti pare da ga dovede na Park Prinčeva. Međutim, za sada Argentinac nema nameru da napušta Madrid. Konte je takođe tek počeo projekat sa italijanskom reprezentacijom i ne deluje kao realna opcija. Neka nepristojna finansijska ponuda Simeoneu ili Konteu bi mogla da zatalasa fudbalsku scenu. Ipak, sve dok ne bude imao naznake da igra na sigurno, Al Kelaifi će morati da se zadovolji Blanom...

Komentari / 0

Ostavite komentar