Selektor BiH: Osim, Baždarević ili Hadžibegić?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će dobiti novog selektora, koji će Zmajeve pokušati odvesti na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 12.12.2014 | 21:20
Selektor BiH: Osim, Baždarević ili Hadžibegić?

Nakon što su se čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zbog loših rezultata na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zahvalili na saradnji Safetu Sušiću, krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom.

Najveća želja čelnika naše krovne fudbalske kuće bio je Vahid Halilhodžić, no predsjednik Elvedin Begić i društvo nisu uspjeli "slomiti" nekadašnjeg ljubimca navijača Veleža.

Nakon Halilhodžićeve "korpe" Komisija je krenula u razgovore sa potencijalnim Sušićevim nasljednikom. Veliki broj trenera izrazio je želju da vodi Zmajeve, a danas je spisak kandidata za selektora smanjen na sedam imena.

Na njemu se nalaze Mehmed Baždarević, Igor Štimac, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Milovan Rajevac, Blaž Slišković i Sergej Barbarez, ali samo su tri trenera ozbiljni kandidati za preuzimanje Zmajeva.

Prema nezvaničnim informacijama najveće šanse u ovom trenutku da naslijedi Sušića ima Mehmed Baždarević, proslavljeni fudbaler Željezničara i trener koji je u svojoj karijeri najviše radio u Francuskoj.

Pored Baždarevića dobro se kotiraju Amar Osim, koji je sa Željezničarem osvojio sve što se moglo osvojiti uz titulu osvajača Kupa sa japanskim DŽEF Junajtedom i nekadašnji bh. selektor Faruk Hadžibegić, koji je u svojoj karijeri vodio nekoliko turskih i francuskih klubova, te španski Betis i čovjek koji je u dosadašnjoj istoriji reprezentacije jedini podnio ostavku na selektorsku funkciju.

Dakle, u subotu ćemo sigurno dobiti selektora, a kako sada stvari stoje to će biti Baždarević, Osim ili Hadžibegić i bez obzira kome Izvršni odbor ukaže povjerenje, podrška će mu biti potrebna od cjelokupne bh. javnosti i svih navijača.

Komentari / 0

Ostavite komentar