Sa protesta u Ženevi vratili se razočarani

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske Nikola Puzigaća izjavio je danas da se delegacija koja je bila u Ženevi na mirnim protestima ispred sjedišta UN povodom Međunarodnog dana ljudskih prava vraća u Banjaluku razočarana.

Republika Srpska 11.12.2014 | 10:25
Sa protesta u Ženevi vratili se razočarani

"Totalno smo razočarani politikom i domaćih i inostranih vlasti i pitamo se da li je Hrvatska jedina zemlja u svijetu za koju ne vrijedi princip poštivanja ljudskih prava", rekao je Puzigaća.

On kaže da se radnicima nije obratio niko od zvaničnika UN, već su dokumentaciju koju su pripremili predali predstavnicima Ambasade BiH pri UN.

Puzigaća je rekao da će u narednim danima o pitanju prava radnika izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH zajednički zaključak donijeti Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske i Udruženje "Ugor" iz Jelaha u Federaciji BiH.

Puzigaća je naglasio da je spremna i tužba protiv Hrvatske koja će biti proslijeđena sudu u Strazburu.

Radnici izbjegli iz Hrvatske, koji imaju državljanstvo BiH, otputovali su u utorak u Ženevu na mirne proteste da bi izrazili nezadovoljstvo zbog neostvarenih prava u Hrvatskoj, a poručili su da neće odustati dok ne bude riješeno njihovo pitanje.

Na protestu koji je održan juče izraženo je nezadovoljstvo zbog neostvarenih prava iz oblasti rada i radnog odnosa, izostavljanja ove kategorije stanovništva iz privatizacije preduzeća u Hrvatskoj, neisplaćenih penzija, stanarskih prava i lične imovine.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SRBOLJUB

11.12.2014 09:30

Zašto ste i išli tamo kada znate da ste SRBI?

ODGOVORITE
Name

nije jedina

11.12.2014 10:30

Hrvatska, Kosovo, Albanija i Amerika mogu raditi sta hoce. Oni su izuzeti iz svih zakona i pravila koji njima ne idu u korist.

ODGOVORITE
Name

kornica

11.12.2014 15:31

Tko ce vama racunati rani staz u Hrvatskoj one godine provedene u cetnicima i boreci se protiv drzave od Koje trazite mirovine vi ste idioti neka vam penzije da Milosevic, Karadzic i Seselj....

ODGOVORITE
Name

protiv sam

12.12.2014 06:00

izbjegli ste iz hrvatske bosna vas primila dala drzavljanstvo sad hocete da cijepate bosnu pa kad izbjegnete u srbiju tako cete isto traziti od bosne penziju i tuziti je

ODGOVORITE