Zapečaćena 24 mjesta za klađenje

Inspektori federalne Poreske uprave danas su na području Federacije BiH /FBiH/ zapečatili 24 uplatna mjesta kladionica zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem.

Bosna i Hercegovina 10.12.2014 | 18:03
Zapečaćena 24 mjesta za klađenje

Iz Poreske uprave FBiH saopšteno je da su kontrole izvršene zbog osnovane sumnje da se nezakonito priređuju igre na sreću putem interneta, takozvane virtuelne igre kao što su bingo, trke pasa, loto i slično, koje su u FBiH zabranjene.

Osim uplatnih mjesta kladionica izvršena je i kontrola poreskih obveznika koji obavljaju djelatnost hotela, motela, hostela i ugostiteljstva.

Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola rada bez odborenja nadležnog organa, poštivanje odredaba Zakona o igrama na sreću, Zakona o doprinosima i Zakona o fiskalnim sistemima u FBiH, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Najčešće nepravilnosti utvrđene tokom kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, neizdavanje fiskalnih računa, organizovanje igara na sreću putem interneta, što je u FBiH u skladu sa Zakonom o igrama na sreću zabranjeno, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Komentari / 0

Ostavite komentar