Ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je danas dvije kandidatske liste iz reda hrvatskog naroda i iz reda ostalih za Vijeće naroda Republike Srpske, tako da su za izbor delegata u Vijeće naroda Srpske ovjerene ukupno 23 kandidatske liste na kojima se nalazi 78 kandidata.

Bosna i Hercegovina 09.12.2014 | 16:37
Ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je danas i pet kandidatskih listi na kojima se nalazi 16 kandidata za delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, saopšteno je iz Komisije.

Na kandidatskim listama za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda nalaze se poslanici Anes Osmanović, Tahir Redžepović, Derviš Šaćirović, Mirsad Ahmetović i Senad Ahmetović.

Na kandidatskim listama za izbor delegata iz reda hrvastkog naroda nalaze se poslanici: Đuro Delić, Joso Marković, Ivo Bilušić, Ilija IlićRužica Vukić, Anka Leovac, Nada Ćulap, Željko Ćošković, Željka JosićJoso Oršolić i Marija Oršolić.

Komisija je izvršila provjeru kandidatskih listi za izbor delegata iz Skupštine Posavskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Odluke o ovjeri kandidatskih listi biće dostavljene Skupštini Posavskog kantona da bi bila nastavljena pocedura izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar