Lalatović: Biće kako kaže Uprava, ali i navijači!

Trener Crvene zvezde kaže da još nije razgovarao sa čelnicima kluba na temu dalje saradnje, već će to učiniti posle prijateljske utakmice u Modriči.

Fudbal 09.12.2014 | 13:00
Lalatović: Biće kako kaže Uprava, ali i navijači!

Prvi deo sezone 2014/2015, kao i mnogi prethodni, na "Marakani" je protekao turbulentno.

Crveno-beli su sjajno počeli, imali najbolji start u istoriji sa četiri pobede bez primljenog gola, ali su onda krenuli problemi koji su rezultirali da na polovini prvenstvene trke aktuelni šampion zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom.

U analizi učinjenog u proteklih 15 utakmica, trener Nenad Lalatović apostrofirao je lošu realizaciju i nedostatak sreće u pojedinim mečevima.

"Jako dobro smo startovali, ali je onda otišao Milijaš, na kojem smo bazirali igru. Ovo sada je drugi tim u odnosu na početak sezone", podsetio je Lalatović na odlazak tadašnjeg kapitena u Tursku i na probleme sa licenciranjem pojačanja.

Trener crveno-belih preuzeo je na sebe krivicu što je ekipa trenutno drugoplasirana i sa šest bodova manje od "večitog" rivala

"Jasno je da nam je realizacija najveći problem. Ko zna kakav bi učinak bio da smo dali tri, četiri gola više. Rakić, Despotović i Jović su dobri napadači, ali nisu uspeli da zamene Mrđu i Daudu. Nije to njihova krivica, već moja. Ja kao trener moram da preuzmem svu krivicu", naglasio je Lalatović.

Zbog neubedljive igre u finišu prvog dela sezone i plasmana na tabeli, u medijima se već neko vreme provlači mogućnost da Lalatović bude smenjen.

Razgovori tek predstoje...

"Šta god da se desi, ja sam spreman na to. Nisam još pričao sa Upravom na tu temu. Sešćemo posle utakmice u Modriči (sreda) i analizirati sve. Kako odluči Uprava, kako budu želeli navijači, tako će i biti", najavio je mladi strateg i dodao:

"Nijednog trenutka nisam osetio da nemam podršku".

Pored negativnih stvari koje su se dešavale u prethodnom periodu, Lalatović je istakao i jednu pozitivnu.

"Drago mi je što su ove sezone 'Zvezdina deca' dobila šansu i što sam ja taj koji im ju je pružio, pošto i sam znam šta to znači kada kao mlad igrač zaigraš za prvi tim Crvene zvezde".

Posle revijalne utakmice u Modriči, crveno-belima predstoji odmor do 8. januara. Pripreme za prolećni deo sezone obaviće se u Beogradu, Sloveniji i Turskoj, a tokom pauze u prvenstvu ekipa će odigrati osam do 10 prijateljskim mečeva.

"Voleo bih da od prvog dana imam sve igrače na raspolaganju, jer nemam mnogo koristi od toga ako dobijem neko zvučno ime, ali tek na kraju priprema", dodao je Lalatović uz opasku "ako ostanem trener".

Trener crveno-belih istakao je da šampionska trka nije gotova, da je šest bodova zaostatak koji može da se nadoknadi, ali da je za odbranu titule neophodno dovesti pojačanja.

"Ako želimo titulu, moramo da dovedemo četiri, pet igrača, ali spremnih, a ne da dođu ovde da ih mi 'vraćamo u zivot'".

Lalatović ima i posebnu želju koga bi želeo da vidi u timu, tačnije, ponovio je nešto što je pričao i letos, kada je stigao na "Marakanu".

"Sa Milijašem, Mrđom i Lukovićem mogao bih da garantujem titulu. To su igrači koji znaju kako je igrati u Zvezdi i kako je nositi crveno-beli dres... Moramo da osvežimo ekipu za proleće, a videćemo kako".

Komentari / 0

Ostavite komentar