Mustafa premijer, Tači zamjenik

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa potpisali su danas u Prištini sporazum o koaliciji kojim je predviđeno da Mustafa bude novi premijer Kosova a Hašim Tači zamenik premijera i ministar spoljnih poslova.

Srbija 08.12.2014 | 14:37
Mustafa premijer, Tači zamjenik

Nakon potpisivanja sporazuma u prostorijama kosovske skupštine Tači je rekao da će su prioriteti koalicije ekonomski razvoj, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, borba protiv terorizma.

On je dodao da je sporazum potpisan za koaliciju koja će od 2014. do 2018. godine voditi vladu Kosova.

On je obećao i da će ova koalicija stvoriti uslove za delovanje opozicije i svih segmenata drustva.

Isa Mustafa je rekao da ce koalicija raditi za dobrobit Kosova i rešavanje problema sa kojima se Kosovo suočava na putu integracije u EU.

Vlada će raditi na naprednim ciljevima, rekao je Mustafa napominjući da će sarađivati sa opozicijom.

Prema koalicionom sporzumu Isa Mustafa ce biti premijer vlade Kosova dok će Hašim Tači biti zamenik premijer i ministar za spoljne poslove.

U potpisanom sporazumu između Tačija i Mustafe stoji da će DPK i DSK voditi u narednih 4 godine vladu Kosova. Tekst ne sadrži imena budućih ministra.

Mediji već špekulišu o tome ko bi mogli biti kandidati, ali zasada su sigurni jedino Tači i Mustafa. Nije poznato ni ko će biti srpski ministri u budućoj vladi.


Komentari / 0

Ostavite komentar