Identifikacije će biti vršene u Srpskoj

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović najavio je da će do kraja ove godine u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske biti otvoren proces identifikacije posmrtnih ostataka.

Republika Srpska 08.12.2014 | 21:40
Identifikacije će biti vršene u Srpskoj

"Vjerujem da će proces identifikacije biti otvoren u Zavodu, jer smo razriješili sve pravne, organizacione i finansijske probleme i sada je samo stvar tehnike da taj proces krene", rekao je Mitrović danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Mitrović je pojasnio da je sada potrebno da Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske dobije kartice krvnih uzoraka porodica nestalih od Međunarodne komisije za nestala lica, koja ima monopol u identifikacijama.

Govoreći o eventualnoj podjeli resora Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Mitrović je naveo da bi resorno ministarstvo trebalo da se reorganizuje, da bi bilo efikasnije i više na usluzi boračkim kategorijama u Srpskoj.

"Zainteresovani smo da na čelo resornog ministarstva dođe adekvatna ličnost koja će sa boračkim kategorijama moći da sarađuje na partnerskim osnovama, te da u Vladi i drugim institucijama dosljedno zastupa interese ovih kategorija", istakao je Mitrović.

Mitrović je rekao da je sa Čubrilovićem razgovarao o statusno-materijalnim pitanjima u vezi sa radom udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

On je potvrdio da je sastanku bilo riječi i o kadrovskim rješenjima u skupštinskom Odboru za boračko-invalidsku zaštitu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pajo

08.12.2014 20:48

eto kad ti kazes

ODGOVORITE
Name

Da te pitam..

08.12.2014 21:10

Kada mandat ističe njemu, ili je doživotan, kao i vladike što su..

ODGOVORITE
Name

sirogojno

09.12.2014 00:30

E jadna je država kad se njega nešto pita... Ustvari ko je on?

ODGOVORITE