Podignuta optužnica za Karlovačku banku

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/ podigla je pred zagrebačkim Županijskim sudom optužnicu protiv devet lica i tri trgovačka društva zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela kojim su oštetili Karlovačku banku za više od četiri miliona evra, a državni budžet za pola miliona evra.

Region 08.12.2014 | 13:49
Podignuta optužnica za Karlovačku banku

Osumnjičeni su pribavili za sebe i protivpravnu imovinsku korist od 13 miliona evra.

Riječ je o Mariji Šoli, njenim sinovima Petru, Sandiju i Tomislavu, te još petoro osumnjičenih, javili su hrvatski mediji.

Optužnicom se Šoli stavlja na teret da je od maja 2007. do marta 2013. godine u zajedničko djelovanje povezala sinove u namjeri da sebi i drugima pribave veliku imovinsku korist.

S ciljem realizacije plana grupe, okrivljeni su osnovali trgovačko društvo, preuzeli drugo društvo, te vodili njihovo, ali i poslovanje trećeg trgovačkog društva na način da su njihovo poslovanje finansirali imovinom jedne banke.

To su radili zaključivanjem ugovora o kreditu na ime navedenih i drugih društava sa namjerom da se odobreni krediti ne otplaćuju iz sredstava predmetnih društava, već da se zatvaraju drugim kreditima tih društava i uključivanjem drugih društava kao primalaca kredita, a sve iz imovine banke.

Komentari / 0

Ostavite komentar