Zbog zločina nad Srbima uhapšen Zaim Laličić

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su jutros na Ilidži Zaima Laličića /55/, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima tokom 1992. i 1993. godine u Hrasnici, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 08.12.2014 | 11:59
Zbog zločina nad Srbima uhapšen Zaim Laličić

Laličić je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je u svojstvu pripadnika takozvane Armije BiH tokom 1992. godine postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih lica za vrijeme rata.

Osumnjičen je za nečovječno postupanje i fizičko zlostavljanje više osoba srpske nacionalnosti, te višestruko silovanje i seksualno zlostavljanje jedne Srpkinje, koji su bili nezakonito zatvoreni u jednom objektu na području Hrasnice.

Laličić je osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nakon što policijski službenici Sipe predaju osumnjičenog postupajućem tužiocu, Laličić će biti ispitan, a potom će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

 

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Simo

08.12.2014 11:52

Uhapsili, ispitali i za par dana pustili kuci. Eto to je sudsvo BiH. Kako ocekivati da bude osudjen kada mu sude njegovi saucesnici. Nema pravde u sudu BiH to je sve farsa. Pogledajte paravojna srpska formacija" Miće" koja je Teslicom haračila , pljackala Srbe , Muslimane, Hrvate i ostale , sud BiH je vec pustio trojicu kuci i onda sta da ocekujes od ovog suda. Namjerno sam naveo ovaj primjer da neko ne bi rekao da sam nacionalista od ovih muslimana sto pisu komentare. Sud BiH je ustanova u rukama mafije ne klasicne nego politicke!!!

ODGOVORITE
Name

bošnjak

08.12.2014 12:23

Simo,ja ništa ružno nijesam pročitao u tvom komentaru a sudovi treba da budu nezavisni jer samo tako će ova država postati jaka i poštena.

ODGOVORITE
Name

slucajno_tu

08.12.2014 13:11

Ovaj protest neki dan u Visgradu zbog hapšenja osimnjecenih zbog zločina u Štrpcima najbolje pokazuuje koliko mi stvarno zelimo jako i neutralno sudstvo u BiH-a. Sa ovakvim podrskama i davanjem glasova korumpiranim politicarima nismo nista bolje ni zasluzili od ovoga kako nam je. Sto bi rekli u svijetu kakv narod takva i vlast.

ODGOVORITE
Name

007

08.12.2014 14:39

Za bošnjaka: Kakvo nezavisno sudstvo? Na 50 osumljičenih Srba, 1 Bošnjak ili 1/4 Hrvata.

ODGOVORITE