Uhapšen osumnjičeni za terorizam

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su danas lice čiji su inicijali L.T. koje se dovodi u vezu sa terorizmom.

Bosna i Hercegovina 03.12.2014 | 17:29
Uhapšen osumnjičeni za terorizam

L.T. je uhapšen u nastavku aktivnosti u okviru akcije "Damask", a na osnovu raspisane potrage Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizam u vezi sa krivičnim djelom organizovanje terorističke grupe, saopšteno je iz Sipe.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Sipe izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi L.T, kada osumnjičeno lice nije pronađeno na adresi stanovanja, te je za njim Sipa raspisala potragu. 

Uhapšeno lice privedeno je u službene prostorije Sipe, gdje se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, u skladu sa uputstvima postupajućeg tužioca, odlučiti o njegovom daljem statusu.

Pripadnici Sipe uhapsili su 13. novembra u akciji "Damask" Mehmeda Tutnića, Envera Lilića, Salka Imamovića, Senada Kljajića, Halila Garanovića, Ramiza Ibrahimovića, Fikreta Hadžića, Kenana Okana, Berina Tahića, Semira Hadžalića i Ahmeta Mušanovića, koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Uhapšeni se dovode u vezu sa finansiranjem, organizovanjem i vrbovanjem državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u tim zemljama na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

U akciji "Damask", koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe pretresli su više objekata na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopšteno je ranije iz Sipe.

Komentari / 0

Ostavite komentar