Valensija: Izrešetena trojica Srba

Tri državljanina Srbije ranjena su juče nešto poslije podneva u žestokoj pucnjavi u Valensiji, a španski mediji pišu da su pucali Ukrajinci.

Svijet 01.12.2014 | 08:20
Valensija: Izrešetena trojica Srba

Trojica srpskih državljana upucana su juče oko 12.30 u istočnom dijelu Valensije, i kako javljaju španski mediji, sumnja se da je riječ o profesionalnom strelcu. Jedan od povređenih je teže ranjen u stomak, dok su druga dvojica prošla sa lakšim povredama. Za napadačima se još traga, prenose Novosti.

Španski mediji navode da su srpski državljani, stari 36, 38 i 46 godina, upucani iz poluautomatskog oružja u blizini Instituta rada. Forenzičari su pronašli pet čaura. Očevici tvrde da su vidjeli čovjeka sa velike udaljenosti od raskrsnice gdje su stajali kako cilja u grupu Srba. On je bio u društvu još dvojice pomagača.

Ubrzo nakon što su odjeknuli pucnji, do naoružane grupe je stiglo vozilo marke „audi", koje ih je pokupilo. Prethodno, jedan od napadača je zapucao u pravcu slučajnih prolaznika koji su počeli da se okupljaju. Iako je identitet učesnika u pucnjavi još nepoznat, španski mediji tvrde da je među njima bilo državljana Ukrajine.

Prema daljoj priči, ranjeni srpski državljani su zaustavili taksi i prevezli se sami do Klinike za hitne slučajeve u Valensiji.

Teže povređeni odmah je podvrgnut hitnoj hirurškoj intrevenciji, dok su druga dvojica dobili po metak, jedan u ruku, drugi u koljeno. Svi su u bolnici a njihove sobe su pod nadzorom pripadnika španske policije.

Prema saopštenjima španske policije, sumnja se da je u pitanju obračun istočnih kriminalnih grupa. Ispituje se i da li je vatreni obračun imao veze sa tučom koja je izbila u jednom obližnjem baru istog jutra, gdje su učestvovala dvojica muškaraca čiji opis odgovara onima koji su učestvovali i pucnjavi.

A činjenica da je španska policija izašla u javnost sa tvrdnjama da je u pitanju obračun "istočnih kriminalnih grupa" otvorila je spekulacije i da je motiv obračuna u Valensiji zapravo neuspio šverc droge. Nedavno je kod ostrva Gran Kanarija na jedrilici zaplijenjena tona kokaina i tada su uhapšeni Srbin i dva Ukrajinca.
U Španiji godinama kontinuirano djeluje srpski klan kriminalaca i sa Iberijskog poluostrava vrlo često stižu vijesti o njima. Tako je u junu ove godine uhapšen srpski državljanin V. M. (35) sa osam kilograma kokaina i to u momentu kad je u španskoj luci Denija pokušao da se ukrca na trajekt za Ibicu. Godinu dana ranije španske vlasti su zaplijenile više od 800 kilograma kokaina sa jedne jahte i tada je u grupi od 16 osoba uhapšen i Srbin.

U Španiji su utočište pronašli i oni naši državljani za kojima su raspisane potjernice. Tako su u februaru 2012. godine u Valensiji uhapšeni Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović. Bojović i Milisavljević su se nalazili na vrhu srpskih najtraženijih begunaca. U Španiji se do hapšenja februara 2013. nalazio i Đorđe Prelić, koji je osuđen na 15 godina zatvora, osuđen zbog sumnje da je učestvovao u napadu i ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Nekadašnji direktor „Ce marketa", pokojni Rodoljub Radulović, takođe se krio u ovoj zemlji...

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar