Srbija: Sutra snijeg, olujni vjetar i ledena kiša!

Vreme u Srbiji konačno će se poklopiti sa kalendarom, pa će uz decembar stići -prava zima.

Srbija 30.11.2014 | 15:48
Srbija: Sutra snijeg, olujni vjetar i ledena kiša!

Tako će u celoj zemlji, počev od sutra, temperatura naglo padati, biće oblačno i vetrovito, uglavnom sa kišom, a u Timočkoj krajini sa ledenom kišom i snegom. Sve to pratiće jak, olujni vetar koji će pred sobom obarati drveće i lomiti grane.

- Ceo ponedeljak i utorak duvaće olujni vetar koji će dostizati od 17 do 27 metara u sekundi ili do 100 kilometara na čas. U Beogradu će njegova jačina ići do 70 kilometara na sat. To je vetar kakav su Vrščani već imali prilike da osete u novembru, dok je, recimo, slabiji od orkanskog vetra koji smo imali u februaru - objašnjava za "Blic" meteorolog Nedeljko Todorović.

Olujni vetar najjače će duvati u Pomoravlju, južnom Banatu i istočnoj Srbiji.

- Lomiće grane, a možda obarati i starija stabla drveća. Na meti su i svi slabije pričvršćeni objekti - kaže Todorović.

Uz olujni vetar padaće i temperatura. Najniža će biti od dva do šest, a najviša od četiri do 12, a u Timočkoj krajini od minus jedan do jedan stepen. Ipak, do prvog snega još ćemo se načekati.

- U Beogradu sigurno neće biti snega u narednih 10 do 15 dana - dodaje naš sagovornik.

U Srbiji će i u utorak biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, u Timočkoj krajini sa snegom. Od srede pretežno oblačno, ponegde kratkotrajna kiša, jugoistočni vetar u slabljenju. Od četvrtka malo
toplije.


Komentari / 0

Ostavite komentar