Prekinut lanac krijumčarenja migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije presjekli su u Vranju i bujanovačkom selu Samoljica lanac krijumčarenja ilegalnih migranata, a u akciji su povrijeđena dva policajca.

Srbija 30.11.2014 | 13:07
Prekinut lanac krijumčarenja migranata

Po nalogu zamjenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju određeno je zadržavanje do 48 časova šestorici osumnjičenih državljana afro-azijskih zemalja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je zaustavila dva automobila, kombi i kamion sa falsifikovanim registarskim oznakama u kojima je pronađeno 90 osoba koje su ilegalno prešle državnu granicu između Makedonije i Srbije, navodi se u saopštenju.

Teretnim vozilima upravljali su M.P. /35/ i J.S. /41/, a logističku podršku u putničkim vozilima pružali su im S.M. /42/, B.M. /48/ i J.M. /23/.

Prilikom zaustavljanja vozila u Vranju, pokušavajući da pobjegne J.M. je automobilom udario i povrijedio dva policijska službenika, od kojih je jedan zadržan u bolnici, a drugi pušten na kućno liječenje.

Sva vozila su privremeno oduzeta, navodi se u saopštenju.Protiv petorice osumnjičenih podnesena je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Protiv M.P, J.S. i D.S. podnesena je prijava zbog krivičnog djela posebni slučajevi falsifikovanja isprava, dok je protiv J.M. podnesena krivična prijava za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar