Protest stanara "smrdljivih zgrada"

Stanari tzv. "smrdljivih zgrada" iz Ulice Mileve Marić Ajnštajn organizuju danas u 12h protestnu šetnju od naselja dr Ivana Ribara do "Delta sitija".

Srbija 30.11.2014 | 10:46
Protest stanara "smrdljivih zgrada"

Protest stanara novobeogradskog naselja Dr Ivan Ribar organizuje se zbog toga što još nije rešen problem vezan za prisustvo štetnih isparenja i kancerogenih materija u zidovima stanova koje im je prodala Građevinska direkcija Srbije.

Prošla su četiri meseca od kako je dobijena zvanična potvrda o štetnim materijama u zidovima zgrade u ulici Mileve Marić Ajnštajn br. 80, 82, 100 i 102, a kako stanari navode njihov problem još nije rešen.

"Građevinska direkcija Srbije većini stanara ne plaća bilo kakvu naknadu - mesecima se sami brinemo za smeštaj, plaćamo duple računei rate zakredit. U svakoj dodatnoj ponudi mi smo dodatno oštećeni. Direkcija potpuno zanemaruje na hiljade evra koje smo uložili i stan po useljenju, život proveden u otrovnoj sredini, dugotrajnu izloženost stresu, ugroženost ljudskih prava, kao i prava potrošača", piše u saopštenju stanara.

Protestna šetnja kreće od naselja Dr Ivana Ribara, Ulicom Jurija Gagarina ka tržnom centru Delta siti.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MonteDushano

01.12.2014 08:07

Je l' to u BG ili u NS??

ODGOVORITE