Novakoviću određen pritvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu Borislavu Novakoviću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja.
U pritvoru će biti i troje zaposlenih u tom javnom preduzeću, Mirjana Dejanović, Zoran Bojović i Dragana Živković.

Srbija 28.11.2014 | 22:10
Novakoviću određen pritvor

Portparol suda Branislava Puzić rekla je da je sudija za prethodni postupak osumnjičenima odredio pritvor na prijedlog Tužilaštva zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati istragu uticanjem na svjedoke, prenose beogradski mediji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu zbog sumnje da su Novaković, Dejanović i Živković izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a Bojović zbog istog djela izvršenog podstekavanjem.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da su oni osumnjičeni da su kao rukovodioci u javnom preduzeću Zavod za izgradnju grada Novi Sad od marta 2009. godine do jula 2012. godine prvo nezakonito izabrali za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Bulevara Evropa u Novom Sadu privredno društvo "Borovica transpost" iz Rume.

Potom nisu zatražili vraćanje avansa koji nije opravdan izvedenim radovima, niti aktivirali izdati bankarsku garanciju i time omogućili "Borovica transportu" da naplati radove koje nikada nije izveo, a u vrijednosti od oko 463 miliona dinara /oko četiri miliona evra/.

Visoki funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković bio je ranije i gradonačelnik Novog Sada.

Komentari / 0

Ostavite komentar