Besplatan gradski prevoz za korisnike narodne kuhinje

U Splitu je početkom novembra uveden sistem socijalnih kartica zahvaljujući kojem korisnici Narodne kuhinje na putu po svoj topli obrok mogu besplatno koristiti gradski prevoz.

Region 26.11.2014 | 11:10
Besplatan gradski prevoz za korisnike narodne kuhinje

Grad Split je korisnicima Narodne kuhinje omogućio besplatnu vožnju gradskim autobusom u dolasku i povratku, a do sada su to pravo ostvarivali samo korisnici iz prigradskih naselja, javljaju hrvatski mediji.

Izdato je oko 400 socijalnih kartica za koje se dijeli 600 obroka s obzirom na to da kartice glase na nosioce koji mogu uzeti obroke za više osoba.

Direktor DES-a - Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Split, u čijem sklopu se nalazi splitska Narodna kuhinja, Tomislav Bogović kaže da se u njihovoj kuhinji dnevno hrani 800 ljudi.

Korisnici splitske Narodne kuhinje imaju pravo na jedan topli obrok dnevno, a Bogović napominje da je riječ o obroku koji je kvantitativno veći nego što je normativima zahtijevano.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ŽIKA

26.11.2014 10:15

ŽELJKA ŽIKILIKS IMA (NAKUPOVALA)PAPAKA PA NEKA JEDU. BAGRA JE I GLASALA ZA NJU.

ODGOVORITE
Name

rodjo

26.11.2014 13:41

To vam je Hrvatska i EU, pa mi to vec odavno imamo u BiH.Znaci mi smo vec integrisani u EU,te standarde vec ispunjavamo.

ODGOVORITE