Novi skandal Galatasaraja

Utakmica turskog košarkaškog prvenstva između Galatasaraja i Bešiktaša počela je minutom ćutanja zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Nikolića pred evroligaški meč odigran u petak.Međutim, jedan dio
navijača Galatasaraja zviždao je tokom minuta ćutanja u čast ubijenog navijača crveno - bijelih.

Srbija 24.11.2014 | 08:31
Novi skandal Galatasaraja

Trener Galatasaraja Ergin Ataman uzalud je pokušavao da obuzda navijače svog tima koji su sinoćnjim postupkom napravili još jedan skandal, javio je B92.

Navijači Partizana su na utakmici Jelen Superlige Srbije sa kruševačkim Napretkom odali poštu ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.Na početku drugog poluvremena susreta u Humskoj, u kojem su ‘crno-beli’ slavili sa 3:1, navijači ‘crno-belih’ su istakli transparent sa natpisom “Jagoda”, što je bio nadimak stradalog mladića iz Zemuna.

Pristalice vodećeg tima Jelen Superlige su takođe zapalili zastavicu Galatasaraja, čije su pristalice ubili Ivkovića u petak, uoči utakmice Evrolige između turskog kluba i Crvene zvezde.

Ranije tokom dana poštu su Ivkoviću odali i navijači tuzlanske Slobode, koji su na utakmici 15. kola Premijer lige BiH sa Sarajevom istakli transparent s natpisom “R.I.P. Marko Ivković”.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - Tuzla

24.11.2014 07:41

U Tuzli jucer na utakmici navijaci " Slobode " su pokazali da su ljudi , a biti covjek na ovim prostorima je jako tesko biti ! Slicno je bilo na Tusnju kada je gostovala i mlada reprenzetacija Srbije ! Muka mi je od primitivaca i nacionalista , ali ovo u Turskoj je dno dna ! Bodu oni nozevima mnoge u zadnjih par godina , a niko ne reaguje ! Ne razumiju ovi " navijaci " koliko ce samo turista izgubiti iz Srbije ! I jos jedna stvar , molim ove " nase iz dijaspore " da se ne " kolju nacionalizmom " na portalima jer nazalost sve se to " prebija " preko nasih ledja , mislim na sve tri naroda , ovdje u BiH ( RS , F.BiH i BD ), a " dijaspora " se sklonila na sigurno ! I da , kihnu u Vasingtonu , Moskvi , Ankari , Briselu , Berlinu , Istanbulu , Beogradu i Zagrebu , a mi u BiH dobijemo " upalu pluća " !!!

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

24.11.2014 07:53

Pozdrav za prijatelje iz Tuzle oduševljen sam njihovim postupkom,bravo momci, a ovi iz galatasaray ma šteta riječi za divljake iz 14. vjeka

ODGOVORITE
Name

Stari moj

24.11.2014 21:26

Svaka Vam čas Tuzlaci...Svako dobro i da Vam se nikada ništa slično ne desi. Ipak smo mi više slični - nego različiti.Znamo mi razliku između dobra i zla !Svaka čast Vama svima.

ODGOVORITE