Palma ostaje lider Jedinstvene Srbije

Dragan Marković Palma ponovo je danas izabran za predsjednika Jedinstvene Srbije na sjednici izborne skupštine koja je održana danas u Beogradu.

Srbija 22.11.2014 | 18:52
Palma ostaje lider Jedinstvene Srbije

Marković je rekao da je izabran jednoglasno, odnosno da je više od 4.000 delegata glasalo da on i u naredne četiri godine bude predsjednik Jedinstvene Srbije.

Za njega, kako je rekao, ponovni izbor na mjesto predsjednika JS, predstavlja čast i veću obavezu u narednom vremenskom periodu.

''Ako vas tri puta jednoglasno, bez drugog kandidata delegati JS predlažu to znači da su zadovoljni vašim radom i da očekuju više od vas u narednom periodu'', rekao je Marković.

Marković je ranije danas na izbornoj skupštini poručio da će ta stranka nastaviti da podržava reforme u Srbiji, kao i da će biti teško, ali da se one sprovode kako bi građani živeli bolje.

"Mi moramo da podržimo reforme i (premijer Aleksandar) Vučićevu vladu. Biće nam malo teško, ali radimo to da našoj deci bude bolje... Nećemo čekati 10 godina da nam bude bolje, već godinu ili dve", rekao je Marković u obraćanju pristalicama i simpatizerima stranke u uvodnom dijelu izborne skupštine JS u Centru "Sava".

Marković je istakao da je JS državotvorna partija koja se zalaže za Srbiju u EU, socijalni pravdu, za bolje uslove za poljoprivrednike, kao i da se bori protiv bijele kuge i odlaska mladih u inostranstvo.

JS je osnovana 16. februara 2004.godine, osnivač je Marković, a stranka ima oko 97.000 članova.

U parlamentu Srbije u koalicionom bloku je sa SPS-PUPS-JS ima sedam poslanika, a Marković je šef poslaničke grupe.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

22.11.2014 19:01

Naravno da je jednoglasno kad su glasali za samo jednog kandidata, tj.za tebe. Jeste ti demokratija. Što nisi dozvolio da imaš protivkandidata.

ODGOVORITE