Trijumf Enrikea Iglesijasa

Enrike Iglesijas glavni je pobednik 15. dodele Latino Gremi nagrada koja je u četvrtak održana u Las Vegasu.

Zabava 22.11.2014 | 08:34
Trijumf Enrikea Iglesijasa

Sin proslavljenog španskog pevača Hulija Iglesijasa osvojio je tri nagrade, među kojima za najbolju pesmu godine sa hitom "Bailando", koju izvodi zajedno sa kubanskim pevačem Desemerom Buenom i bendom Hente de Zona.

Među nagrađenima je i flamenko gitarista Pako de Lusija, koji je preminuo prošlog februara. Njemu su posthumno dodeljene nagrade za najbolji album godine i najbolji flamenko album za "Cancion Andaluza".

Bivši suprug Dženifer Lopez, Mark Entoni, osvojio je nagradu za najbolji salsa album sa "3.0". Ovaj Njujorčanin portorikanskog porekla pozdravio je tom prilikom odluku američkog predsednika Baraka Obame, objavljenu pred sam početak ceremonije, da se trajno reguliše status, odnosno dodeli državljanstvo, pet miliona imigranata koji žive bez dokumenata u SAD.

"Nisam nikada čuo nijednog predsednika da o našim Latinosima govori kao što to čini Obama", kazao je kolumbijski pevač Karlos Vives koji je, takođe, bio jedan od pobednika te večeri.

Grupa Kalje 13 je, pak, podsetila na 43 nestala meksička studenta i pozvala meksičke vlasti da rasvetle slučaj koji već nekoliko nedelja potresa Meksiko.

Komentari / 0

Ostavite komentar