Incko: Iskoristiti priliku za novi početak

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da politički lideri u BiH imaju priliku za novi početak nakon nedavno provedenih opštih izbora, koju moraju iskoristiti da promijene kurs i stvore pozitivnu atmosferu za reforme.

Bosna i Hercegovina 20.11.2014 | 17:26
Incko: Iskoristiti priliku za novi početak

Incko je ukazao na potrebu da na svim nivoima bude brzo formirana vlast i pozvao je izabrane zvaničnike da utvrde konkretan reformski plan i dogovore formiranje vlada da bi omogućili pomake o mnogim pitanjima.

On je naglasio da međunarodna zajednica treba da nastavi da pruža podršku pozitivnim političkim inicijativama i bude čvrsta u nastojanjima da spriječi osporavanja Mirovnog sporazuma ili pokušaje podrivanja BiH da bi reformski napori u uspjeli, saopšteno je iz OHR-a.

"Vrijeme je da politički lideri pokažu čvrst osjećaj za realnost, konstruktivan kompromis i političku volju. Međunarodna zajednica spremna je pružati podršku, ali suštinska odluka da se ide naprijed mora poticati iz BiH, odnosno iz zahtjeva građana i dalekovidnih poteza izabranih lidera", rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, politički lideri moraju početi stavljati interese građana na prvo mjesto poštivanjem i provođenjem Mirovnog sporazuma i ispunjavanjem uslova za članstvo u EU i NATO-u.



Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Direkt

20.11.2014 18:07

"Incko: Iskoristiti priliku za novi početak" Tako je, a na tom putu prvo se treba početi od sebe. Politički lideri imaju šansu za novi početak, ali sve dok je OHR prisutan u ovoj zemlji ništa se neće promjeniti, osim stanja na bankovnom računu visokog predstavnika jer ko god da je bio visoki predstavnik taj je otišao punih džepova, a ova zemlja u stanju gorem čak nego 1995 godine.

ODGOVORITE
Name

perica

20.11.2014 20:20

koja budala ovog covjeka podrzava

ODGOVORITE