Potjera za Srbinom sa tonom kokaina!

U jednoj od najvećih akcija španske policije učestvovala je i carinska uprava, koja je avionom pretraživala more u potrazi za ovim brodom.

Svijet 17.11.2014 | 21:56
Potjera za Srbinom sa tonom kokaina!

Plovilo je konačno uočeno u nedelju ujutru na oko 200 nautičkih milja od Kanarskih ostrva.

Španske vlasti zaplenile su u nedelju ujutru oko tonu kokaina na jahti u blizini Kanarskih ostrva, a među trojicom uhapšenih nalazi se i jedan Srbin, objavilo je u ponedeljak ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Identitet švercera zasad nije poznat, ali se očekuje da oni u utorak treba da budu sprovedeni u zatvor na ostrvu Las Palmas.

Prema zvaničnim informacijama, čamac obalske straže „Petrel“ je u nedelju ujutru presreo brod „Liberti bel“ na oko 370 kilometara južno od španskog ostrva Gran Kanarija.

Plovilo je bilo bez istaknute zastave, a ranije prikupljeni operativni podaci, kažu u španskoj policiji, ukazivali su da se na njemu nalaze narkotici.

- Prilikom pretresa jahte dužine 18 metara, u unutrašnjosti  broda, otkriveno je gotovo 950 kilograma kokaina - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

- Roba je zaplenjena, a biće istovarena u luci na ostrvu Las Palmas. Pretpostavlja se da je kokain bio namenjen za tržište Evrope, a da je trebalo da uđe preko obale Španije.

Informacija o velikoj pošiljci kokaina došla je iz Međunarodnog pomorskog centra za analizu i operacije sa sedištem u Lisabonu, koji se bori protiv trgovine narkoticima.

Celokupnom akcijom koordinirao je Obaveštajni centar za terorizam i organizovani kriminal MUP Španije.

U jednoj od najvećih akcija španske policije učestvovala je i carinska uprava, koja je avionom pretraživala more u potrazi za ovim brodom. Plovilo je konačno uočeno u nedelju ujutru na oko 200 nautičkih milja od Kanarskih ostrva.

Pored Srbina, posadu broda činila su i dva Ukrajinca. Kako su španski mediji preneli, ovaj slučaj samo potvrđuje umešanost internacionalnih kriminalnih grupa u transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Protiv trojice krijumčara biće podneta krivična prijava zbog navodne umešanosti u kriminalne poslove i švercovanja narkotika.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TRTE MRTE

17.11.2014 22:52

A MOZDA JE ČOVJEK IZ SRBIJE ''SRBIN'' A ZOVE SE RECIMO LJATIFI CUFITI NIMANI.... PRAVI ''SRBIN''

ODGOVORITE
Name

re.TRTE MRTE

18.11.2014 00:45

E I TI SE RAZUMIJES STA JE SRBIN A STA JE SRBIJANAC. A U NASLOVU STOJI SRBIN. CUCE SE

ODGOVORITE
Name

re.TRTE MRTE

18.11.2014 17:30

UHAPSEN NIKOLA JEVREMOVIC.SRBIN IMAS LI SAD KOMENTAR?

ODGOVORITE
Name

pik

18.11.2014 23:45

Nikola jevremovic il staro ime mensur beljujri siptar koji je rodjen u bg otac mu ime promjenio majka ostala sa istim imenom samo nnovo prezime. Trebal jos info

ODGOVORITE