Vučić prvi poslije Đinđića o reformi

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da LDP treba da izgradi odnos sa Vučićem koji će građani posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo sa LDP na vlasti.

Srbija 16.11.2014 | 19:01
Vučić prvi poslije Đinđića o reformi

Jovanović je na sednici Glavnog odbora LDP rekao da je Vučić prvi posle ubijenog premijera Zorana Đinđića koji je progovorio o nekim ekonomskim reformama o kojima drugi niko nije.

"Ali Vučić je Vučić - prati ga kontrola medija, nedovoljna transformacija stranke za koju je on lično bio sposoban - ali to je život" rekao je Jovanović.

On je takođe naglasio "da Vučića treba iskoristiti, a ne srušiti" osim ukoliko ne postoji odgovor šta posle.

Članovima Glavnog odbora je poručio da osam meseci posle izbora u Srbiji ne postoji više niko ko se nada da je moguće sprovesti politiku koju je u kampanji kandidovao Vučić.

On je naveo da je za tih osam meseci LDP sveo sebe na stranku koja komentariše poltiičke događaje i da više nema prava na to.

Prema njegovim rečima postoji pregršt kontradiktornosti i mnogo kritika, ali je nesporno da postoji i Vučićev odnos prema KiM, sporazum u Briselu, "balansiranje sa Rusijom" koje je okarakterisao kao vrlo teško, i želja da se makar i deklarativno menjaju odnosi u Srbiji.

"Treba da izgradimo takav odnos koji će se posmatrati kroz prizmu koristi za društvo što smo mi na vlasti, a ne da se sve svede na prodaju " rekao je Jovanović.

Lider LDP je govoreći o stranci koju vodi rekao da njeni potencijali leže u kako je naglasio "neartikulisanom delu društva" koje samo šokovi vraćaju u normalu.

Prema njegovom mišljenju pored ubistva Đinđića jedan od tih šokova je i dolazak lidera radikala Vojislava Šešelja u zemlju.

On je naglasio i da Šešelj nije uticao na Srbiju kakva je danas kao i da niko nije mogao da očekuje da će se "vratiti normalniji" iz Haga nego kad je tamo otišao.

Jovanović je, govoreći o poseti premijera Albanije Edi Rame, rekao "da ne može Rama da ne pomene Kosovo, jer u tom slučaju ne bi mogao da se vrati u svoju zemlju".

"Pre će Šešelj postati premijer Albanije, nego što će Rama ostati ako ne pomene Kosovo u Beogradu. To nije fer, ali je to politika" rekao je Jovanović.


Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ceda prasak

16.11.2014 13:28

Cedo mozes da preuzmes trziste Kosmajac je uhapsen

ODGOVORITE
Name

Vuk

16.11.2014 13:56

Ovaj je Kosmajcu bio najbolja musterija. Dobro je da nije presao cenzus!

ODGOVORITE
Name

MARKO

16.11.2014 14:11

Sada kad više ni narkomani i manjine ne glasaju za njega,sad mu je Vučić dobar!Samo da bude deo vlasti.Mnogo je ljigav ovaj Čedomir!

ODGOVORITE
Name

ccc

16.11.2014 15:15

Baš je ljigav!

ODGOVORITE
Name

SrbinHolandija

16.11.2014 19:47

OVO JE PORUKA ZA POJEDINCE KOJI SU REAGIRALI NA OVAJ ČLANAK O NARKO*MANU ČEDOMIRU. . DOBRO STE GA SKUŽILI NE SAMO DA JE NARKOMAN NEGO I PIJAVICA VAMPIR KOJI SISA SRPSKU KRV..

ODGOVORITE
Name

Sretnik

21.11.2014 21:50

On je jedan najiskreniji srpski politicar.Sve sto je rekao desilo se,samo mi Srbi ,nazalost 10 godina kasnije reagujemo.Vucic nam je potvrda za to.

ODGOVORITE