Mijat poslije Dika: Haos, propast, katastrofa!

„Jedni igrači će da misle da je to dobro, drugi da je loše, a u suštini sve mora da se radi od nule“, rekao je bivši napadač.

Fudbal 16.11.2014 | 13:00
Mijat poslije Dika: Haos, propast, katastrofa!

Vest da je Dik Advokat sporazumno prekinuo saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije je uglavnom naišla na odobravanje javnosti, ali direktor madridskog Reala Predrag Mijatović veruje da je odluka o novoj promeni selektora nije zdrava.
„Haos. To je katastrofja, propast! Posle tri utakmice...Ko god da dođe, mora da počne ispočetka. Jedni igrači će da misle da je to dobro, drugi da je loše, a u suštini sve mora da se radi od nule“, rekao je Mijatović za Žurnal.

Bivši napadač veruje da razlog treba tražiti u minutaži koju naši igrači beleže u svojim klubovima.
„Ja nisam za smene pogotovo tako rano. Treba tražiti rešenja, ali pre svga treba biti realan, iskren i proceniti situaciju u kojoj su igrači koje selektor poziva u reprezentaciju. Treba shvatiti da ti momci nisu standardni u svojim klubovima, jednostavno nisu u formi. To ljudi moraju da shvate. Neću da navodim pojedinačne primere, ali svi znamo koji igrači ne igraju i koliko objaktivno mogu da preuzmu odgovornost i transformišu se iz situacije neigranje u tu da moraju da budu u top formi u reprezentaciji. Kad se sagleda ta činjenica i postavi e realna slika, dolazi se do zaključka da mi još uvek nismo spremni da dobijemo Dansku ili neku drugu reprezentaciju“, obrazložio je svoje viđenje situacije direktor Reala.

Utakmica sa Danskom je veliki korak nazad na putu ka Francuskoj, ali Mijatović ipak misli da stvari još nisu gotove.
„Ovo je težak poraz, ima još puno utakmica do završetka kvalifikacija, ali situacija je krajnje, krajnje nezgodna za reprezentatiju Srbije što se tiče plasmana na Euro. Možda malo treba promeniti filozofiju i objasniti narodu da je naša reprezentacija sačinjena od dobrih, kvalitetnih momaka, od kojih neki igraju u velikim klubovima, ali fudbal je kolektivni sport. Treba spustiti te velike apetite i reći da mi trenutno nismo to što mnogi od nas misle da jesmo“, objasnio je Mijatović.

Komentari / 0

Ostavite komentar