Dule: Ovo Levskom nećemo zaboraviti!

''Moram da naglasim da su se igrači Levskog i trener Papazov tokom incidenta ponašali krajnje prijateljski i sportski'', poručio je trener crno-belih.

Košarka 16.11.2014 | 12:15
Dule: Ovo Levskom nećemo zaboraviti!

Fer-plej igrača bugarskih košarkaša! Duško Vujošević osvrnuo se na incidente u Bugarskoj tokom meča osmog kola Jadranske lige između Partizana i Levskog i istakao je da je bilo propusta u organizajciji utakmice, ali da su se trener i igrači domaćeg tima sjajno poneli zaštitivši njega i njegove košarkaše koji su se našli na udaru domaće publike.

Strateg Partizana smatra da je meč bio loše organizovan, kao i da obezbeđenje oko terena nije bilo na potrebnom nivou. Vujoševića je, međutim, oduševilo ponašanje rivala koji su stali u zaštitu košarkaša crno-belih.
„Bila je odlična atmosfera na početku utakmice, ispunjena dvorana. Mislim da je Levski pogrešio jer u prisustvu toliko velikog broja navijača, a bilo je i dosta fudbalskih navijača, obezbeđenje nije bilo srazmerno. Moram da naglasim da su se igrači Levskog i trener Papazov tokom incidenta ponašali krajnje prijateljski i sportski. Oni su čak ušli i u sukob sa svojim navijačima da bi zaštitili pre svega igrače Partizana, a i navijače. To ne smemo da zaboravimo, kada oni budu dolazili u Beograd“, poručio je trofejni stručnjak.

Sjajna igra i pobeda srpskog šampiona ostala je u drugom planu nakon svega viđenog, ali iskusni trener nije propustio priliku da pohvali svoje pulene zbog izvanredne partije koju su pružili večeras.
„Vrlo značajna pobeda i odličan pristup igrača. Od početka utakmice imali smo vrlo jasnu ideju kako i na koji način treba da odigramo protiv ekipe Levskog. Kontrolisali smo celu utakmicu i na kraju vrlo ubedljivo rezultatski dobili. Ono što je jako bitno sa individualnog i timskog aspekta, dobili smo neke igrače koji su vrlo bitni za naš način igre“, dodao je Duško Vujošević.

Partizan je zaslužio čistu desetku za večerašnju igru, ali igračima i stručnom štabu Levskog treba odati priznanje za fer-plej ponašanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar