Berdih pred Noletom: Probaću bar tri gema da osvojim!

Još samo jedna pobeda deli Novaka Đokovića od potvrde prvog mesta na svetu za ovu godinu, a na tom putu stoji mu Tomaš Berdih, koji kao da se već unapred predao.

Tenis 13.11.2014 | 21:15
Berdih pred Noletom: Probaću bar tri gema da osvojim!

Najbolji teniser sveta sa češkim predstavnikom igra u poslednjem kolu A grupe u petak od 15 časova i set mu je neophodan da definitivno prođe u polufinale završnog mastersa u Londonu.

"Pokušaću da osvojim možda tri, četiri gema. To bi bilo bolje nego prošli put, ne može biti gore nego tada. Iako će to biti moj poslednji meč ove godine, igraću protiv svetskog broja jedan. To je veliki izazov, daću sve od snage što mi je ostalo. Pobedio sam ga dva puta, sve je to stvar samopouzdanja", iskren je bio Berdih, koga još boli poraz od Noleta u finalu Pekinga sa 6:0, 6:2, kada je Đoković od početka osvojio 11 gemova zaredom i dominantno došao do titule.

Novak i Berdih su do sada odigrali ukupno 18 mečeva i 16 puta je slavio prvi teniser sveta, dok je Čeh pobedio samo u četvrtfinalu mastersa u Rimu prošle godine i u polufinalu Vimbldona 2010.

Đokoviću trijumf obezbeđuje da na svetskom tronu uđe u narednu sezonu, jer onda prvi pratilac Rodžer Federer ne bi mogao da nadoknadi razliku koja je uoči završnog turnira u Londonu iznosila 1.310 bodova.

Nole igra fantastično, u prvom kolu je deklasirao Marina Čilića sa 6:1, 6:1, a u drugom je samo gem više prepustio Stanislasu Vavrinki - 6:3, 6:0 i trebalo bi pravo čudo da se dogodi da ne ostane na svetskom vrhu.

Komentari / 0

Ostavite komentar