Sindikalci zaprijetili radikalnim potezima

Ko god da sjedne u premijersku fotelju dočekaće ga jasni zahtjevi Sinidkata zdravstva. Sindikalci su odredili prioritete i u Ekonomskoj politici za narednu godinu tačno znaju šta žele da vide. 

Republika Srpska 12.11.2014 | 17:16
Sindikalci zaprijetili radikalnim potezima

Rješavanje pitanja doprinosa, ukidanje Zakona o platama, povećanje najniže cijene rada, dodatna sredstva za zdravstvo, ko će da snosi troškove specijalizacije i donšenje Zakona o zdravstvenom osiguranju su top prioriteti na tzv. listi hitno!

Ipak, prioritet prioriteta je rješavanje gorućeg problema zvanog  doprinosi. Sindikat nudi prijedlog. Ukoliko se, ipak, Vlada ogluši o njiove zahtjeve najavljuju i borbu svim raspoloživim sredstvima.

Dug za doprinose iznosi čak 95 miliona maraka. Minus sve veći - rješenja sve manje. Radnici u dobojskoj bolnici muku muče sa neuplaćenim doprinosima. I danas su se sindikalci požalili – ali od klimanja glavom na iznesene probleme - nema vajde. Potrebno je, kažu, povući konkretne poteze.

Pomoćnik ministra Dragana Bogdanića saslušao je probleme, prijedloge i zahtjeve. Sve razumije, ali ništa ne obećava.

Upravo zbog neuplaćenih doprinosa 23 radnika u bolnici Kasindo u Istočno Sarajevo iako su stekli uslove ne mogu da odu u penziju. Sada se traži privrmeno rješenje dok se ne uplate doprinosi. U sindikatu zdravstva kažu da je rukovodstvo bolnice uputilo dopis Fondu PIO da se odobre pojedinačne uplate. Sada se čeka i konačna odluka.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srbinbl

12.11.2014 23:39

"ne obecava nista" normalno da ne obecava, prosli izbori.

ODGOVORITE
Name

red i poredak

13.11.2014 08:20

Izgleda da mnogi još nisu svjesni da je sve razvaljeno. Da nema proizvodnje i da nas čeka livada. Pasi stoko travu i nisi za drugu hranu. Hoće drugačije a glasaju za poziciju. Hoće da vuk na poziciji promijeni ćud i ponašanje. Koje budale.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

13.11.2014 23:35

ČUDNO KADA SE GRANULIC PROBUDIO I NAPADA NA SVE LOŠE U ZDRAVSTVU U ČEMU JE I SAM UČESTVOVAO, OČITO SE ŠKRBIĆU NE PISE DOBRO... GRANULIĆ, HA, HA, HA, PA ONA FEMIĆEVA I ŠUKALOV SINDIKALNA UNIJA GA JE RAZVALILA KAO BUGARSKU SKUPSTINU... NJEMU JE OD ČLANOVA OSTAO SAMO GLAVNI ODBOR KOJEG PLACA GOSPODJA MISIC... IZGUBIO JE I BOLNICU ISTOČNO SARAJEVO I DOM ZDRAVLJA DOBOJ I BOLNICU U BJELJINI... A U KC BANJALUKA ON NE SMIJE NI NA LJEKARSKI PREGLED...

ODGOVORITE