Srebrenica: Registrovan drugi slučaj šuge

U Domu zdravlja u Srebrenici registrovan je drugi slučaj šuge, a ovo zarazno oboljenje ustanovljeno je kod jedne djevojčice.

Republika Srpska 09.11.2014 | 13:17
Srebrenica: Registrovan drugi slučaj šuge

Djevojčica nije boravila u igraonici "Drugarstvo" u Potočarima gdje je prije izvjesnog vremena otkrivena šuga kod jednog djeteta, ali je bila u kontaktu sa djetetom koje je zaraženo.

Direktor Doma zdravlja u Srebrenici Nenad Milošević rekao je da je prilikom pojave prvog slučaja šuge upozorio da period inkubacije traje od četiri do šest nedjelja, te dodao da je upravo toliko prošlo od registrovanja prvog slučaja.

Milošević je upozorio da je potrebno veću brigu i pažnju posvetiti higijensko-epidemiološkoj situaciji na području opštine, posebno u obrazovnim i drugim javnim ustanovama o čemu će brigu povesti i zaposleni u Domu zdravlja koji će obaviti dezinfekciju obdaništa, škola i drugih ustanova gdje se ocijeni da je potrebno.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srebrenicu proglasit Distriktom

09.11.2014 12:57

I ta jadna Srebrenica pati ko da je nečije pastorče..! Banjaluka ne investira ništa jer se boji se da će se bošnjaci masovno vratit.. Srbi koji tamo zive nemaju nikakvih investicija i zive jadno gore od Bošnjaka koji su se vratili.. Bošnjaci se slabo vraćaju a Srbi sele iz Srebrenice.. Ko je ovde lud? Za 20 godina mozemo otvorit park prirode jer neće više bit zivota tamo..! Sarajevo bar nešto malo sadeke i da za Srebrenicu ( da ne govorim koja je pomoć za Srebrenicu pokradena u Sarajevu) .. Podstiču uzgoj malina i prave bar hladnjače i recimo sad trenutno prave fabriku pomfrita gdje zapošljaju 45 ljudi.. a Baja registruje rudnik iz Srebrenice tamo negdje u Laktašima i plaća porez u Laktašima da bi što više izvuko iz Srebrenice..! Naravno na stetu i Srba i Bošnjaka Srebrenice..! Iskreno mi zao ljudi sto se tamo pate ko nigko. Najbolje rješenje je da se opstina Srebrenica proglasi distriktom i tek onda bi zivnula,vako je sve tanko i nema nikakve perspektive. Mislim da bi zazivjela DC Srebrenica jer se nalazi na granici i imala bi carinsku nadleznost kao i Brčko. Mislim da je ovo jedino pravedno rješenje za sve koji tamo zive.

ODGOVORITE