Ivanić razgovarao sa Komšićem i Izetbegovićem

Predsjednik PDP-a i član Saveza za promjene Mladen Ivanić danas se u Sarajevu sastao s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem, zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, a u toku je sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Bosna i Hercegovina 05.11.2014 | 13:28
Ivanić razgovarao sa Komšićem i Izetbegovićem

-Još  se nismo ništa dogovorili. Ovo je tek prvi sastanak na kojem smo jedni drugima čestitali na izbornim rezultatima - kazao je Ivanić, budući srpski član Predsjedništva BiH.Naglasio je da su današnji sastanci početak procesa kako će izgledati Savjet ministara BiH.

- Smatramo da Savjet ministra BiH treba da uradi nešto pozitivno za ljude u BiH a to znači da se okrene pitanjima ekonomije, razvoja, privlačenja investicija i drugim pomacima u oblasti ekonomije- kazao je Ivanić.

Na sastanku s Komšićem, Ivanić je, dodaje, razgovarao o nekim stvarima u vezi s kojim bi se mogli usaglasiti kao npr. neko olakšanje privrednicima  za plaćanje PDV-a.Više je, ističe bilo riječi o načinu rješavanja mehanizma koordinacije, a manje o konkretnim varijantama "ko s kim i kako".

-Vidljivo je da se definišu opcije u kojoj HDZ i SNSD idu zajedno - rekao je Ivanić dodajući da je na političkim partijama iz Federacije BiH da se opredijele.

Takođe, Ivanić se danas kratko sastao i s Bakirom Izetbegovićem.U razgovoru, tvrdi nije istaknuto ništa novo te poručio da je još  rano za kombinacije.

Uoči sastanka sa Čovićem Ivanić je istakao da se nada "da će se više pričati o lijepom vremenu nego kombinacijama".

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

??

05.11.2014 12:50

hallo ..jel ovaj čovjek normalan..kakva je ovo izjava??? "Uoči sastanka sa Čovićem Ivanić je istakao da se nada "da će se više pričati o lijepom vremenu nego kombinacijama"."

ODGOVORITE
Name

brane

05.11.2014 14:07

Ovo je pravi političar, mudar i umjeren u davanju izjava!

ODGOVORITE
Name

Istok

05.11.2014 17:45

Pusti Ivaniću, Čovića da te ne bi boljela glava. On uporno hoće sa Dodikom, jer mu je obećan treći entitet. Idi sa Bakirom, da mirno spavamo mi svi u Bosni.

ODGOVORITE