NBA: Katastrofa desetkovane Oklahome

Košarkaši Bruklin Netsa savladali su u noći između ponedeljka i utorka oslabljenu ekipu Oklahome sa 116:85, dok su Los Anđeles Klipersi na mišiće izvukli pobedu protiv Jute 107:101. Dalas je zbog odličnog starta utakmice slavio protiv Bostona 118:113, a Sakramento je odneo trijumf iz Denvera 110:105.

Košarka 04.11.2014 | 10:40
NBA: Katastrofa desetkovane Oklahome

Bruklin je iskoristio pravi trenutak da napravi šou protiv desetkovane Oklahome, a uz prisustvo mnogih muzičkih zvezda, Netsi su sa "+31" kaznili odsustvo povređenih Kevina Duranta i Rasela Vestbruka.

Sve oči fanova Tandera bile su okrenute put Redžija Džeksona i Serža Ibake koji su bile okosnice iznenađenja u Bruklinu, ali ni oni nisu mogli sami protiv jakog protivnika kojem se u punoj snazi vratio Bruk Lopez i ubacio 18 poena uz šest skokova.

Alan Anderson je takođe izašao u prvi plan sa 18 poena, dok je Deron Vilijams ubacio poen manje uz devet asistencija. Sa druge strane, Džekson je dao 23 poena, Džons 16, a Ibaka 15 poena.

Klipersi su odigrali dobar meč, taktički dobar, uz tradicionalno veliki broj blokada i zakucavanja od strane Blejka Grifina i DeAndrea Džordana. Dva centra tima iz Los Anđelesa bili su glavna prepreka Juti da ostvari nešto više, a podlogu im je, kao i uvek, pravio Kris Pol.

Džordan je u nekoliko navrata dizao publiku na noge sa rampama Enesu Kanteru, dok je Grifin završio meč sa 31 poenom, devet skokova i četiri asistencije. Džamal Kroford je dodao 19, dok je Pol zabeležio tripl-dabl sa 13 poena, deset skokova i 12 asistencija.

Dalas je prvu četvrtinu protiv Bostona odigrao besprekorno i ubacio 40 poena, ali kako je utakmica odmicala, Maveriksi su sve manje imali uspeha u reketu Seltiksa, ali su uspeli da spalve na kraju.

Dolazak Čendlera Parsonsa ispostavio se kao sjajan potez uprave Dalasa, jer je sa 29 poena bio perjanica pobede protiv Bostona. Uz njega, tu je bio i Dikr Novicki sa dva poena manje, dok je Tajson Čendler pribeležio dabl-dabl sa deset poena i 12 skokova.

Denver je pokušao dobrom timskom igrom da dođe do lake pobede protiv Sakramenta, ali su se među Kingsima probudile glavne zvezde i odnele pobedu nad Nagetsima.

Daren Kolison sa 21 poenom bio je najefikasniji u gostujućem sastavu, Damarkus Kazins dodao je 19, a Rudi Gej 14 poena. Kod Denvera istakli su se Aron Aflalo i Džaval Mekgi sa po 16 poena.

Rezultati, NBA liga:
Filadelfija - Hjuston 93:104
Bruklin - Oklahoma 116:85
Memfis - Nju Orleans 93:81
Dalas - Boston 118:113
Denver - Sakramento 105:110
LA Klipers - Juta 107:101

Komentari / 0

Ostavite komentar