Predato šest negativnih izvještaja revizora

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota izjavio je da je glavnom republičkom tužiocu do sada dostavljeno šest negativnih izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske i da je vidljivo da je stepen poštivanja zakona i drugih propisa i pravila nešto niži nego u prethodnom periodu.

Republika Srpska 03.11.2014 | 12:13
Predato šest negativnih izvještaja revizora

On je naveo da se šest negativnih izvještaja odnosi na "Željeznice Srpske", opštine Vlasenica, Ribnik i Nevesinje, Dom zdravlja Trebinje i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Šnjegota je rekao da se neusklađenosti zakona i propisa do kojih se dolazi u revizijama najčešće odnose na nepoštivanje budžetskih pravila i procedura koje se odnose na postupke javnih nabavki robe i usluga, kao i nepravilnosti u postupcima zapošljavanja i utvrđivanja pojedinih prava iz radnog odnosa, te u vezi sa funkcionisanjem sistema internih kontrola.

On je dodao da je u toku revizija u preduzeću "Putevi Republike Srpske", kao i u nekoliko domova zdravlja i toplana. Šnjegota je najavio da je za narednu godinu planirano provođenje ukupno 65 finansijskih revizija, od čega 10 u javnim preduzećima, te da da bude okončano šest revizija učinka i jedan od dva naknadna pregleda s ciljem ocjene stepena provođenja datih revizorskih preporuka.

Komentari / 0

Ostavite komentar