CIK leti i nakon izbora

Centralna izborna komisija (CIK) BiH 4. oktobra ove godine potpisala je sporazum sa firmom "Unionkomerc" iz Sarajeva o nabavci avionskih karata za potrebe putovanja članova ove institucije.

Bosna i Hercegovina 03.11.2014 | 10:00
CIK leti i nakon izbora

Riječ je o okvirnom sporazumu, a cijena je 30.000 KM na godišnjem nivou.

Međutim, ovaj avio-aranžman pomalo čudi, s obzirom na to da su opći izbori već završeni, a samim time i potreba "pojačanih" putovanja članova CIK-a u DKP-e i misije BiH u svijetu s ciljem priprema izbora.

Na pitanje u koju svrhu su kupljene karte, s obzirom na to da su opći izbori već završeni, iz CIK-a odgovaraju da takav okvirni sporazum "mora postojati ukoliko članovi CIK-a budu imali potrebe za avionskim kartama".

"Drugo, i izvan izbornog procesa Centralna izborna komisija BiH je dugogodišnja članica Udruženja evropskih izbornih zvaničnika. Zatim, CIK BiH ima izuzetno dobru saradnju sa izbornim komisijama drugih država, i sa nekim i potpisane memorandume o saradnji i razmjeni iskustava", navode iz Komisije te konstatuju da se zbog svega toga "može ukazati potreba za odlaskom u inostranstvo i izvan izbornog procesa".

Inače, ovaj tender CIK BiH nije privukao preveliku pažnju, jer su se javila svega dva ponuđača, a u toj konkurenciji (naj)povoljnija je bila sarajevska firma "Unionkomerc".

Izvor: NEZAVISNE

Komentari / 0

Ostavite komentar