Prioritet rješavanje ekonomskih problema

 Rješavanje ekonomskih problema i otvaranje novih radnih mjesta moraju da budu prioriteti za bilo koga ko bude formirao vlast u BiH, ocijenio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Bosna i Hercegovina 31.10.2014 | 16:20
Prioritet rješavanje ekonomskih problema

Incko je rekao da su birači napravili svoj izbor na proteklim opštim izborima i njihova volja mora biti poštovana, navodi se u saopštenju iz OHR-a."Sada je vrijeme da se vlast vrati u službu građana. Nema mjesta nikakvoj sumnji da i međunarodna zajednica i građani BiH imaju ista očekivanja – da nove vlade ostvare značajne i brze rezultate", dodao je Incko.

On je rekao da buduće vlasti na svim nivoima moraju da se posvete i borbi protiv korupcije, kao i deblokiranju napretka u procesu evroatlantskih integracija."Imamo šansu za novi početak. Potrudimo se da ta šansa bude iskorištena. Sada je sva pažnja usmjerena na stranke koje prihvate odgovornost da budu u vlasti, a svi vrlo pažljivo pratimo razvoj situacije", rekao je Incko.Visoki predstavnik u BiH naglašava da parlamenti i vlade, za početak, moraju da budu formirani brzo i u potpunosti u skladu sa zakonom, kao i da se obezbijedi potrebna zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih.

"Međunarodna zajednica će pažljivo pratiti proces formiranja vlasti i tražićemo znakove koji upućuju na to da li idemo u pravom smjeru. Najvažnije pitanje je kvalitet predloženih kandidata", smatra Incko.On je dodao da treba da bude više imenovanih žena u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti polova BiH koji propisuje ravnopravnu zastupljenost polova, što znači da je jedan od polova zastupljen najmanje 40 odsto.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

31.10.2014 16:22

Приоритет приоритета је да се ријешимо вас, господине Инцко.Стваро сте нам непотребни.

ODGOVORITE