Potrebna hitna revizija Euleksa

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić založio se danas za hitnu reviziju Euleksa na Kosovu, kao i za to da pravosudni organi provjere tvrdnje beogradske "Politike" da je tužilac te misije lažirao dokaze protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Srbija 30.10.2014 | 15:21
Potrebna hitna revizija Euleksa

Đurić smatra da je veoma važno da pravosudni organi ispitaju navode "Politike", s obzirom na to da je riječ o najstarijem srpskom listu koji "sa takvom informacijom ne bi izlazio u javnost da nema dokaze". On je naglasio da je Ivanović najumjereniji političar na Kosovu i Metohiji, i ocijenio da "njegovo držanje u zatvoru predstavlja udarac za vladavinu prava".

Beogradska "Politika" objavila je u današnjem izdanju da je specijalni tužilac Euleksa Cezari Mihalčuk u optužnici protiv Ivanovića krivotvorio navode iz dopisa MUP-a Srbije u kojim je jasno naznačeno da lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" nije bio pripadnik ni aktivnog, niti rezervnog sastava MUP-a Srbije za vrijeme bombardovanja 1999. godine.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1999. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar