Zapad i dalje podržava islamiste

Ruski predsjednik Vladimir Putin kritikovao je danas Zapad zbog pružanja selektivne podrške islamskim ekstremistima radi ostvarivanja svojih ciljeva.

Svijet 24.10.2014 | 19:21
Zapad i dalje podržava islamiste

Putin je rekao da je Zapad bio sponzor islamskih ekstremističkih grupa protiv kojih se borio Sovjetski Savez u Avganistanu i da su iz tih organizacija nastali talibani i Al Kaida.

Zapad se pretvarao da je slijep za prodor međunarodnih terorista u Rusiju i države centralne Azije, ocijenio je ruski predsjednik.

"Nismo to zaboravili", rekao je Putin, prenosi TASS.

On je dodao da su SAD počele da uviđaju zajedničku prijetnju od terorizma poslije napada od 11. septembra 2001. godine, kada je Rusija bila jedna od prvih zemalja koje su podržale američki narod i njegovu vlast.

"U razgovoru sa američkim i evropskim liderima, više puta sam rekao da je neophodna zajednička borba protiv terorizma kao globalnog izazova", rekao je ruski predsjednik i napomenuo da su se njegovi sagovorici složili, ali da se vremenom "sve vratilo na staro".

Putin je rekao da je Libija postala uporište terorista poslije uplitanja u unutrašnje poslove te zemlje, a da je u Egiptu samo "voljom i mudrošću aktuelnog rukovodstva" spriječen haos i jačanje ekstremista.

"U Siriji, kao u prošlosti, SAD i njihovi saveznici počeli su da direktno finansiraju naoružana lica i snabdijevaju ih oružjem", izjavio je Putin.


Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rodjo

24.10.2014 20:34

To je kao EBOLA,treba unistiti 2-3 milijarde ljudi na ovoj planeti.Pri tome da farmacija ubire enormne rezultate i posluje u suficitu.Formula Ebola+Vatikan,USA,EU=Fasizam

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.10.2014 21:51

Uz svu zapadnu propagandu normalnom čovjeku je lako zaključiti da je Putin najmudriji političar. Koristi snagu odmjereno kada se NATO lešinari previše približe a odlično im drži lekcije iz politike i ismijava njihove sankcije i politiku. Ne radi to on iz inata već zato što je obezbjedio drugu alternativu. Samo se pitam koliko će još EU izdržati "sankije" koje je sama sebi nametnula slušajući amere. Stvarno mi nije jasno da su toliko nivni. Rusija nije nikada padala na ucjene jer je moćna i ponosna pa neće ni sada.

ODGOVORITE
Name

Laktašenko

25.10.2014 01:30

Vladimire pozdravlja te Baja iz Laktaša. Brate skupo me košta onih pet minuta sa tobom. Ni dvaes šlepera ronhila me ne može izvadit. Ali nebrinem se. Još ću četiri godine zajebavat ovaj glupi narod. Eee i namaknut ću ono što sam dao lobistima da se slikam sa tobom. A baš su me odrali u nezgodnoj situaciji. Taman završavam vilu na Fruškoj gori. Đe ću morat načet onaj račun u švajcarskoj banci. E bre Vladimire skupo izađe onih pet minuta sa tobom.

ODGOVORITE
Name

Md

25.10.2014 08:12

Samo polako platice zapad i to veliku cijenu zbog svoje anti ruske politike pa makar i suradjivali sa teroristima,razbice se i njihova tikva u koju su pisali zajedno samo treba imati strpljenja

ODGOVORITE