Nastavak akcije “Gibraltar”

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, u okviru akcije "Gibraltar", uhapsili su na području Sarajeva lice čiji su inicijali E.K, potvrdila je Srni portparol Sipe Kristina Jozić.

Bosna i Hercegovina 23.10.2014 | 11:45
Nastavak akcije “Gibraltar”

"U toku je pretres objekata, a ovo lice biće privedeno u prostorije Sipe na kriminalističku obradu", navela je Jozićeva.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Ejub Kučuk.

Službenici Sipe juče su počeli akciju "Gibraltar" na području Sarajeva, Banjaluke, Posušja, Mostara i Gruda, postupajući prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Do sada je uhapšeno osam lica zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Istražnim aktivnostima utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je akcija Sipe usmjerna protiv devet osumnjičenih za organizovani kriminal i da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prliću i Zoranu Bakuli.

Komentari / 0

Ostavite komentar