Snijeg pada širom Srbije

Sneg trenutno pada na Zlatiboru, Tari, Divčibarima, Kopaoniku, Rudniku, Staroj planini, Debelom brdu, Suvoboru, u Gornjem Milanovcu i Kraljevu.

Srbija 22.10.2014 | 20:09
Snijeg pada širom Srbije

Zabeleli su se i vrhovi planina Stolova i Goča, a s obzirom na vremenske prilike vozačima se savetuje oprez.

"Putevi Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju i posebno budu oprezni prilikom vožnje zbog pojave susnežice i snega na deonicama od 800 metara nadmorske visine i više", navodi se u saopštenju.

Prilazi planinsko - turističkim centrima su prohodni za saobraćaj, ali se očekuje zadržavanje snežnih padavina na kolovozu. Ekipe putara su u stalnoj pripravnosti na terenu.

Putevi Srbije pozvali su sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu.

U rudničko-takovskom kraju danas popodne, oko 17 sati, počeo je da pada sneg.

Vrhovi Suvobora i Rudnika su se zabeleli, u Gornjem Milanovcu sneg se ne zadržava na klizavim kolovozima, ali je na putevima smanjena vidljivost.

U Kraljevu je večeras oko 19 časova posle obilne kiše počeo da pada prvi ovogodišnji sneg. Vrhovi okolnih planina Stolova i Goča su se zabeleli, a temperatura je s jutrošnjih 16 stepeni, pala na 1 stepen celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar