Kriza u Ukrajini nastala zbog granica

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas je kriza u Ukrajini nastala zbog pokušaja Zapada da pomjeri na istok granice u evroatlantskom prostoru.

Svijet 22.10.2014 | 12:41
Kriza u Ukrajini nastala zbog granica

"Ukrajinska kriza je direktna posljedica pokušaja naših kolega sa Zapada da sačuvaju i pomjere na istok linije razdvajanja u evroatlantskom prostoru", rekao je Lavrov na sastanku sa članovima Omladinske građanske komore.

On je dodao da se Rusija protivi takvim pokušajima i da ne želi konfrontaciju, ali da će biti čvrsta u odbrani svojih interesa na osnovu međunarodnog prava.Lavrov je upozorio protiv preduzimanja jednostranih koraka u rješavanju svjetskih problema, prenio je TASS.

"Svijet danas postaje policentričan i multipolaran. Mi smo svjedoci sve veće konkurencije u različitim sferama. Razumijevanje ove istine treba da bude upozorenje protiv pokušaja jedne grupe zemalja da diktiraju rješenja drugima. To još nije iskorijenjeno", rekao je ruski zvaničnik.

On je podsjetio da su rezultati takvog pristupa bili "bombardovanje Jugoslavije, nelegalna intervencija u Iraku i bombardovanje Libije"."Sada to možemo da vidimo u Siriji", zaključio je Lavrov.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Abcda

22.10.2014 11:09

Ja sam Bosnjak i ne zelim da BiH ude u NATO savez. Da nasi momci ginu za tude interese ? Ne, hvala. Dosta smo se igrali rata, bolje je da sa Srbijom i RS gradimo normalne odnose.

ODGOVORITE
Name

MD

22.10.2014 12:07

Da jedan Bosnjak tako razmislja...svaka cast,imas moju podrsku.

ODGOVORITE