Gradonačelnik Zagreba ide u zatvor!

Svih 12 osoba za koje je danas zatražen pritvor idu u Remetinec, a Petru Pripuzu prihvaćena je ponuđena kaucija od 7,5 miliona kuna.

Region 21.10.2014 | 22:34
Gradonačelnik Zagreba ide u zatvor!

Iako je Pripuzu prihvaćena kaucija, i on će biti prebačen u zatvor u Remetincu, a na slobodu će biti pušten kada se obavi sva potrebna procedura.

Gradonačelniku Milanu Bandiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a po istim osnovama istražni zatvor određen je i Slobodanu Ljubičiću i Miri Laci. Što se tiče ostalih osumnjičenih, njima je istražni zatvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a u slučaju Petra Pripuza istražni zatvor mu se može zamijeniti kaucijom, a on im je ponudio 7,45 miliona kuna.

Što se tiče Bandića čini se da mu je određen istražni zatvor i po tački 3. odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela što znači da u pritvoru može biti ne samo dok budu ispitani svi svjedoci nego i sve dok je gradonačelnik. Bandić je, kako saznaje Večernji list, kazao da ostavku nikada neće ponuditi.

"Ako nekoga ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude. Sve ovo je napravljeno kako bi se spriječio moj uspjeh na parlamentarnim i predsjedničkim izborima", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tokom istražnog ročišta na kojem se danas odlučivalo o USKOK-ovu zahtjevu za njegovim pritvorom.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milorad

21.10.2014 23:04

Kad BN objavi ovakvu sliku, na kojoj ce ovakvu facu imati ovaj mali mis iz Bakinaca, a policajcu na prsluku bude stajao naziv "SIPA" i za nas, najvece nesretnike Balkana, ce konacno biti nade. Do tad smo nastradali!!

ODGOVORITE
Name

xy

22.10.2014 05:05

Hoće mu i naštetiti, šef u Remetincu je takođe 'ercegovac!

ODGOVORITE
Name

СС

22.10.2014 05:42

Почело је, почело, хапшење градоначелинка...

ODGOVORITE