Dačić dolazi da se oprosti sa mnom

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić doputovaće sutra u Brisel na oproštajni susret sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Srbija 20.10.2014 | 22:22
Dačić dolazi da se oprosti sa mnom

Ešton je u Luksemburgu izjavila da će se sutra u Briselu sastati s ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem zato što on dolazi da se oproste.

''Dačić dolazi da se oporsti sa mnom'', rekla je novinarima visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU na završetku ministarskog zasjedanja EU, jer na položaj dolazi nova visoka predstavnica EU.

Ešton je dodala da je sigurna da će Federika Mogerini, nastaviti da radi s Beogradom i Prištinom.

Ketrin Ešton od 3. novembra na položaju visoke predstavnice EU i potpredsednice Evropske komisije treba da zamijeni sadašnja šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini.

Ministar Dačić izjavio je da će sutra s Ešton razgovarati o održavanju za 23. oktobar u Beogradu planirane konferencije ministara Zapadnog Balkana i visokih zvaničnika Evropske komisije.

Dačić je rekao i da će centralno pitanje njegove sutrašnje posjete biti nastavak dobre saradnje s novom visokom predstavicom EU Federikom Mogerini.

On je istakao i da je neizvijesno da li će se u Beogradu u četvrtak održati regionalni skup kome bi trebalo da prisustvuju ministri spoljnih poslova, ekonomije i finansija zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici Evropske komisije.

Dačić je ukazao da je moguće odlaganje regionalne konferencije, zbog odlaganja posete albanskog premijera Edija Rame.

"O tome ćemo razgovarati s Briselom, imajući u vidu da je došlo do odlaganja posete albanskog premijera" , rekao je on.

Glavna tema regionalne konferencije biće ekonomsko upravljanje, zbog čega su pozvani ministri ekonomija ili finansija, ministri spoljnih poslova zemalja regiona, a da će EU predstavljati komesar za proširenje Štefan File.

Dačić je naglasio da je to veoma značajan skup i da će se održati po Gimnih formuli, odnosno neće biti "statusno problematičnih pitanja", jer bi na konferenciji trebalo da učestvuju i predstavnici Kosova.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pd

20.10.2014 21:31

Šarmantan je ovaj Dačić teško se Eštonovoj oprostiti od njega.

ODGOVORITE
Name

Marko

20.10.2014 22:10

Stvarno, kako ce to izvesti?

ODGOVORITE
Name

Shaban

21.10.2014 16:14

Zamislite kad se njih dvoje zgute. To je dramaturgija.

ODGOVORITE
Name

Md

23.10.2014 20:53

Da nećete nesto i raditi pogotovo kako si ti lijepa

ODGOVORITE