Evo kako Budvanin za dan zaradi 200 evra

Budvanin Milija Luković zahvaljujući detektoru za metal dnevno sakupi i do 200 evra...

Zanimljivosti 19.10.2014 | 12:19
Evo kako Budvanin za dan zaradi 200 evra

Kada u oktobru dođete na crnogorsko primorje i prošetate Budvom, uz more, očekivano je da vidite prazne plaže. Tako je i ove godine. Kafići, restorani brze hrane i ostali objekti koji su napravljeni na plažama ne rade. To je znak da je sezona završena. Ali ne za sve. Za nekoga je upravo počela, i trajaće sve do proljeća.

Slučajno šetajući jednom budvanskom plažom, novinar agencije Anadolija (AA) ugledao je čovjeka sa jednim aparatom, kako traži nešto u pijesku. Bio je to Milija Luković, stanovnik budvanskog mjesta Buljarica. Milija posjeduje detektor za metal, i tako pokušava u pijesku naći sitan novac i zlato.

"Nalazim sitan novac, zlato. Ljeti ne dolazim na plažu da tražim novac, jer je gužva, na plažama su ležaljke. Sada kada je završena sezona kupanja, za mene počinje sezona traženja. Kada svi odu, ja radim", kaže ovaj Budvanin.

On navodi da svaki dan ne dolazi na plažu. Bira vrijeme dolaska i opredjeljuje se po talasima.

"Ne izlazim svaki dan na plažu. Ugavnom to radim kada su talasi. Međutim, danas su slabi talasi, ali uprkos tome našao sam 50 evra", priča Milija i vadi iz džepa šaku punu metalnog novca.

Na crnogorskim plažama sa detektorom za metal je kako kaže već 14 godina. Pamti dane kada bi sakupio i po 200 evra.

"Danas je 50 evra, ali pamtim i dan kada sam našao 200 evra. To mi je rekord kada je u pitanju novac sakupljen tokom jednog dana. Bude nekada i hiljadu evra dnevno, ali u zlatu. Ali ne žalim se, nađe se malo zlata, malo sitnog novca, i nakupi se. Međutim, bude dana da se ništa ne nađe", kaže za Luković.

Iako je kako kaže već 14 godina na plaži, tražeći sitan novac, 2011. godina se posebno pamti.

"Mogu reći da sam tokom zime 2011. godine, dakle nakon što je završena sezona kupanja ostvario najbolju zaradu. Slobodno mogu reći da je to bila najberićetnija godina. Tada sam sakupio negdje oko 10 hiljada evra", prisjeća se ovaj Budvanin, koji je kako i sam kaže spojio lijepo i korisno.

"Ovo je za mene hobi, hodam po pijesku. Ali se i isplati takođe, nađe se pomalo novca“, ističe Luković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRBIN

19.10.2014 21:24

I KO RECE DA SU CRNOGORCI (NE)RADNICI...

ODGOVORITE