Bevanda na beatifikaciji pape Pavla Šestog

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda boraviće naredna dva dana u Vatikanu, gdje će prisustvovati beatifikaciji pape Pavla Šestog.

Bosna i Hercegovina 18.10.2014 | 09:00
Bevanda na beatifikaciji pape Pavla Šestog

Bevanda će sutra prisustvovati svečanom misnom slavlju beatifikacije pape Pavla Šestog u bazilici Svetog Petra i tom prilikom sastaće se sa papom Franjom.

U ponedjeljak, 20. oktobra, predviđen je susret sa državnim sektretarom Vatikana kardinalom Pietrom Parolinom, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Papa Pavle Šesti bio je na čelu Rimokatoličke crkve od 1963. do 1978. godine.

Stekao je ugled u Vatikanu kao blizak pomoćnik pape Pija Dvanestog, a potom je bio milanski nadbiskup. Nakon izbora za papu, nastavio je provođenje liberalnih reformi, putovao je po svijetu i promovisao bolje odnose među hrišćanima.

Sredinom ljeta 1968. godine izdao je encikliku "Humane vite" o vrijednosti ljudskog života, koja je naišla na burne reakcije i obilježila njegov pontifikat, jer je u njoj zabranio kontracepciju.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Никола

18.10.2014 08:34

Још треба и Aојзија Степинца да прогласе светим па су Хрвати обавили најкрвавији посао свих времена више од 1 милион убијених Срба.

ODGOVORITE