Brazil: Uhapšen masovni ubica

Brazilska policija je saopštila da je uhapsila muškarca osumnjičenog za masovna ubistva, koji je priznao da je u poslednje četiri godine ubio ukupno 39 ljudi, uključujući 16 devojaka.

Svijet 17.10.2014 | 08:09
Brazil: Uhapšen masovni ubica

"Osumnjičeni je uhapšen u utorak nakon 70-dnevne istrage, a sledećeg dana je tokom ispitivanja priznao da je od 2011. ubio 39 ljudi, među kojima je bilo žena, homoseksualaca i beskućnika", izjavio je portparol policije brazilske savezne države Gojas za agenciju AFP.

Portparol je dodao da je osumnjičeni Tijago Enrike Gomeš da Roka (26) uhapšen u gradu Gojanija, kao i da je juče u zatvoru pokušao da preseče vene na rukama pošto je u svojoj ćeliji razbio sijalicu.
Policajci su ga sprečili da sebi nanese ozbiljnije povrede, nakon čega je policija sazvala konferenciju za štampu i osumnjičenog izvela pred novinare.

Da Roka je policiji rekao da nije poznavao svoje žrtve i da je delovao iz "besa koji je osećao prema svemu", a koji je popuštao tek kad bi nekog ubio.

Policija navodi da je osumnjičeni ubijao žrtve tako da je pucao na njih na ulici. Pronađeni su dokazi da je najmanje šest žrtava ubijeno iz pištolja koji je pronađen u kući Da Roke, koji je priznao i da je prošle godine ubio osmoro beskućnika i nekoliko homoseksualaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar