Čuvati vezu s Kosmetom

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da Srbija mora da čuva vezu sa Kosovom, ali i da se po tom pitanju ponaša racionalno i poručio da nema dilemu da će Srbija uvek Kosovo i Metohiju smatrati delom svoje teritorije.

Srbija 16.10.2014 | 09:25
Čuvati vezu s Kosmetom

"Pojaćemo najlepše pesme o Kosovu i znaćemo ih uvek naizust, ali moramo da vidimo kako ćemo da obezbedimo život našem narodu tamo. Možemo mi Kosovo da zovemo našom teritorijom, ali nam ona neće vredeti bez živih ljudi. Zato i na centralnom i severnom Kosmetu moramo da vodimo računa o živim ljudima", naglasio je Vučić.

Očekujem da ćemo za godinu ili dve moći da uradimo za Kosovo i naše ljude neuporedivo više nego do sada, rekao je Vučić u intervjuu za "Novosti", povodom 61. rođendana tog lista, u kojem je prvi put, potpuno otvoreno govorio o svojim dilemama, strahovima, životnim navikama, porodici i svetskim liderima, više nego o politici.

Na konstataciju "Novosti" da ga često u "njegovoj misiji ne sledi čak ni uže rukovodstvo SNS-a, a kamoli narod", Vučić je odgovorio da u njegovoj stranci ima mnogo vrednih i posvećenih ljudi, ali i onih koji su tu samo da bi se obogatili, protiv čega se bori svakog dana.

"Mnogi mogu da me prate, ali neće. Lakše im je tako. U mojoj stranci ima mnogo vrednih i posvećenih ljudi, ali ima i onih koji su tu da bi se obogatili i da bi lepo živeli. To vidim i pokušavam da se borim svakog dana", rekao je Vučić.


Izvor: Večernje novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar